Ülkü Adatepe'ye borcumuz yok

Ülkü Adatepe'ye borcumuz yok
28 Ocak 2013 19:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin mirasçıları ile ilgili olarak basında yer alan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Oran, “Bilindiği gibi Atatürk’ün vasiyetine göre Atatürk’ün sahip olduğu ‘nukut ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından’ nemalandırılmaktadır. Atatürk vasiyetinde ‘her seneki gibi nemadan nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule’ye ayda bin, Afet’e 800, Sabiha Gökçen’e 600, Ülkü’ye 200 Lira ve Rukiye ile Nebile’ye şimdiki yüzer lira verilecektir’ emrini vermiştir. Kalan miktarın ise Türk Tarih ve Dil Kurumlarına tahsis edileceğini buyurmuştur” dedi.
 

Büyük Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği tarihten itibaren CHP’nin bu görevini eksiksiz olarak sürdürdüğünü belirten Oran şunları kaydetti:
 
“Nitekim Sayın Ülkü Adatepe yaşadığı müddetçe kendisiyle de istişare halinde olunmuş, ne kadarlık bir meblağ istediği kendisine sorulmuş ve bu meblağ oranında ödemelerin yapılması sağlanmıştır. Bu itibarla kendisine herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır. Kamuoyunda yer alan yanlış kanıların aksine de Atatürk’ün miras bıraktığı İş Bankası’na ait hisse senetlerinin nemalarından CHP bir kuruş dahi almamakta, bu hisse senetleri Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda değerlendirilmektedir. CHP her zaman Atatürk’ün maddi ve manevi mirasçısı olarak onun emirleri ve görüşleri doğrultusunda hareket etmektedir. Bu doğrultuda bu zamana kadar tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik, bugünden sonra da bu sorumlulukların bilincinde olarak yolumuza devam edeceğiz.”