‘Ülkede bir alternatifin oluşması için CHP’de de değişim olması gerekiyor’

‘Ülkede bir alternatifin oluşması için CHP’de de değişim olması gerekiyor’
22 Eylül 2023 10:37

Seçmenlerin giderek “haber izlemekten ve siyasetten koptuğuna” dikkat çeken CHP’liler “Mesele bir değişimle alternatifi yaratmak” yorumunu yaptı.

 

 

CHP’de genel başkan adaylarının ortaya çıkmasının ardından mevcut yönetim de alınan seçim yenilgisine ilişkin eleştirilerini kamuoyu önünde yapmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda, “Yeteri kadar vatandaşın kapısını çalamadık” derken Parti Sözcüsü Faik Öztrak da “İstediğimiz sonucu alamadığımız için herkesten çok biz üzüldük” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre partide genel merkez kanadının, “Bardağın boş tarafına bakılmamalı. Muhalefet seçmeni yüzde 48 oyla adayımız etrafında toplandı. Bunu dağıtmadan artırabiliriz” görüşünü savunduğu görülüyor. Program değişikliği, tüzük yenilenmesi gibi uygulamalarla seçmeni hareketlendirebileceğini düşünüyor.

 

 

‘ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK’
Partide değişimi savunanlar ise genel merkezin hem “hiçbir şey olmamış gibi davranan bir tavır sergilediğini” söylüyor hem de tüzük değişikliği gibi yapılacak çalışmaların “samimi olmadığını” savunuyor. Değişimciler, genel merkezin bu tavırlarıyla “seçmeni uzaklaştırdığını, yurttaşların haberleri izlemekten kaçtığını, siyaseti takip etmeyi bırakmaya başladığını” belirtiyor.

CHP’de bir değişimin ilk olarak partinin kendi seçmenini yeniden siyasete çekeceğini söyleyen isimler; “Bundan sonra yüzde 48’lik oyun üzerine konulabilir. Önemli olan kazanmak. Erdoğan’a oy verenler de memnun değil. Kime oy vereceksiniz diye sorulunca ‘Erdoğan’a, başka kim var ki?’ deniyor. Bir alternatifin oluşması için CHP’de de değişim olması gerekiyor” değerlendirmesini yapıyor.