‘Türkiye iflas edebilir’

‘Türkiye iflas edebilir’
4 Ağustos 2018 08:50

Alman gazetesi Die Welt, Trump yönetiminin Türkiye’nin iki bakanına yönelik yaptırım kararının aslında ekonomik bir anlamının olmadığını, buna rağmen liranın hızla değer kaybettiğini, daha geniş çaplı yaptırım açıklaması halinde devletin iflas edebileceği yorumunu yaptı.

 

 

Dolar kurunun 5.1 liraya yaklaşarak tarihi rekora koştuğunu, bunun ABD yönetiminin Tükiye’nin içişleri ve adalet bakanlarına yaptırım uygulamaya başlamasından kaynaklandığını belirten Die Welt ”Aslında açıklanan yaptırımların ekonomik açıdan anlamı yok, ama büyük bir felaketin yaklaşmakta olduğunun sinyalini veriyorlar” dedi.

 

ABD YENİ YAPTIRIMA HAZIR

 

”ABD, belli ki, NATO partneriyle ihtilafı tırmandırmaya hazır. Washington bir dizi yeni yaptırıma hazırlanıyor” iddiasında bulunan Alman gazetesi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan taviz vermez ve ek yaptırımlar yürürlüğe girerse sonuçları çok daha vahim olur ve devletin iflasına kadar varabilir” öngörüsünde bulundu.

Erdoğan yönetiminin ”Ver papazı al papazı” tavrı içinde olduğunu ve Türkiye’de 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra ev hapsine çıkarılan rahip Andrew Brunson’ın ABD’de ‘rehine’ olarak görüldüğünü aktaran Die Welt, Brunson serbest bırakılmadığı gerekçesiyle açıklanan ilk yaptırım kararının bile etkisini gösterdiğini, yılbaşından beri dörtte bir oranında değer kaybeden liranın düşmeye devam ettiğini kaydetti.