Tony Blair'in Müslüman olan baldızı: Booth Rigby cinayeti sonrası insanların bana bakışı korkutuyor

Tony Blair'in Müslüman olan baldızı: Booth Rigby cinayeti sonrası insanların bana bakışı korkutuyor
20 Haziran 2013 15:03

İngiltere eski başbakanı Tony Blair’in baldızı Sarah Lauren Booth, Londra’da yaşanan Lee Rigby cinayetinin ardından insanların kendilerine bakışlarından korktuğunu ve bundan tedirginlik duyduğunu söyledi.

Rigby cinayetiyle yükselen İslamofobi’den duyduğu korkuyu dile getiren Booth İnsanlar bana zarar vermek istiyormuş gibi hissediyorum dedi.
 
İki sene önce Müslümanlığa geçen, günlük hayatında ve toplum içinde İslami kıyafetler giymeyi tercih eden ve kardeşinin eşi Tony Blair’i yüz binlerce Müslüman’ın öldüğü bir savaşa ortak olmakla suçlayan Booth, ITV’nin Daybreak programına konuk oldu.

Booth katıldığı programda, İngiltere’deki Müslümanların Rigby cinayetiyle birlikte değişen hayatlarıyla ilgili yorumlarda bulundu. Booth açıklamasında,” İki sene önce Müslümanlığa ilk geçtiğimde ve ilk defa eşarpla sokağa çıktığımda çok endişeliydim. Herkesin beni farklı gördüğünü düşüyordum. Bir süre sokağa dahi çıkmadım. Fakat bir süre sonra insanların bana her zamanki gibi güler yüzle baktığını fark ettim. Her zaman olduğu gibi İngilizler farklı insanları kabullenmekte iyiydiler, ta ki bu son iki haftaya kadar. Artık insanlar bana ve diğer Müslüman kadınlara zarar vermek istiyormuş gibi hissediyorum” dedi.

Hatırlanacağı üzere İngiliz asker Lee Rigby iki Nijeryalı tarafından Londra’nın Woolwich semtinde sokak ortasında öldürülmüştü. Olaydan sonra Londra’da Müslümanlara ve artan İslamcılığa karşı ırkçı gösteriler düzenlenmişti.