Tek​in: 'CHP içinde öyle bir muhalefet deklarasyo​nu yoktur'

Tek​in: 'CHP içinde öyle bir muhalefet deklarasyo​nu yoktur'
18 Ocak 2013 00:08

Gürsel Tekin, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı’nı ziyaretinde basın toplantısı düzenledi.

 

 

Bir gazetecinin parti içi muhalefetin deklarasyon hazırlığı içinde olduğu yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine de Tekin, şunları söyledi.

 

 

‘CHP’de hiçbir sorun olmaz. Ne deklarasyan var, ne de öyle bir şey var. Hiç merak etmeyin. CHP Türkiye’nin meseleleriyle meşguldür. Israrla, ‘CHP’de nasıl bir kavga yaratabiliriz’ diye 20 yıldır, 10 yıldır uğraşıyorlar. Böyle bir şey olmayacak. Öyle bir deklarasyon da yok. Farklı arkadaşlarımızın söylemleri olabilir. Bu da son derece doğaldır. Biz AKP değiliz, biz CHP’yiz. Sosyal demokrat bir partiyiz. Herkes rahatlıkla kendi düşüncelerini ifade edecektir.’

 

 

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15-20 gün önce bir televizyon programında tutuklu milletvekilleriyle ilgili, ‘Benim CHP’ye bir taahhüdüm yoktur’ dediğini belirten Tekin, AKP ve CHP arasında imzalanan, tutuklu milletvekillerinin Meclis faaliyetlerine katılmaları yönündeki protokolü hatırlattı. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin de imzaları bulunan protokolü basın mensuplarına gösteren Tekin, şöyle dedi:

 

 

‘Bir ülkenin Başbakan’ı yalan söyler mi Elbette söyler. Söz verdiğiniz zaman sözünüzü yerine getireceksiniz. Bizim bildiğimiz imza namus kadar çok kıymetlidir, çok değerlidir. Tutsak edilmiş milletvekilleriyle ilgili parlamentoda iki siyasi partinin grup başkan vekillerinin müzakeresi sonucu bir protokol yapıldı ve o protokolün altına imza atıldı. Demezler mi ‘Hayırdır buraya niye imza attınız’ Başbakan, 2007’ye kadar bir şeyi çok kullanıyorlardı. Millet iradesi. Zaman zaman yargı kararları ya da kamuda farklı sonuçlar elde edildiği zaman ilk söylediği şey, ‘Hiçbir güç millet iradesinin üstünde değil.’ Doğru. Zonguldak’taki insanlar millet değil mi Sayın Başbakan Reylerini kullanmış, milletvekilini seçmiş. Sen şimdi o milletvekilini hangi gerekçelerle tutsak haline getirdin? Bütün Zonguldaklılara hesap vereceksin ve imzanıza da sahip çıkacaksınız. İmza namustur, şereftir Sayın Başbakan.’

 

 

 

‘HAVA RAPORU SUNARKEN BİLE CHP’Yİ ELEŞTİRECEKLER’

 

Türkiye’nin iş kazalarında dünya birincisi olduğunu savunan Tekin, ‘Sadece iş kazaları mı, ülkede hangi olumsuzluk varsa Türkiye birinci. Mesela yolsuzluk. Şimdi bu cümlelerimi gazeteler yazamayacaktır. Yolsuzluk kelimesi çok ağırdır. Çünkü iktidar bunun hemen hesabını soracaktır dedi. Televizyonlarda iktidar tartışılmazken, muhalefetin tartışıldığını ifade eden Tekin, Neredeyse akşam hava raporu sunarken bile CHP’yi eleştirecekler. Ama toplum bunun farkında. Gazete tirajları 74 milyonluk ülkede 3 milyona düşmüşse herkes şapkasını önüne koyacak düşünecek’ diye konuştu.