Simit Sarayı, simiti 8 TL yaptı

Simit Sarayı, simiti 8 TL yaptı
12 Kasım 2014 22:20

Türkiye’de çalışan personelin her sabah fırından almadan kahvaltı yapamadığı simit ABD pazarına bir girdi pir girdi.

 

Amerikan halkının kahve ve donut alışkanlığını temelden değiştiren susamlı Türk simidini satıldığı Simit Sarayı New York’un en pahalı caddesi olan Fift Avenue’de açıldı.

 

Simidin fiyatı ise 3,5 dolar yani Türk lirasıyla 8 TL olarak belirlendi. Simit Sarayı New York Beşinci Cadde’de açıldı. New Yorklular kısa sürede simide oldukça alıştı. Öyle ki sabah işe giden polisler bile mesaiye başlamadan önce Simit Sarayı’na uğrayıp simit alıyor.

 

New York’ta kaşarlı lüks simidin fiyatı 3.5 dolar (8 TL) olarak belirlenmiş. Türkiye’de kaşarlı simidin piyasa fiyatı ise ortalama 2.50 TL. ABD’de mağazalaşmasını sürdürmeyi planlayan Simit Sarayı’nın hedefinde, 2015 içinde 20 mağazaya ulaşmak var.

 

SOKAK SİMİTİ 1,5 DOLAR

 

Türkiye’de 1 liraya satılan sokak simidi ise New York’ta 1.5 dolara satılıyor.

 

New York’tan sonra New Jersey, Chicago, Los Angeles, Miami, Philedelphia, Washington, Boston ve daha sonra Kanada’da Toronto ve Montreal bulunuyor.

 

FIFTH AVENUE EN PAHALI CADDELERDEN

 

Simit Sarayı, simit ve çayla Amerikalılar’ın kahvaltı klasiği olan donut ve kahveye rakip olacak. Simit Sarayı’nın açılacağı Fifth Avenue dünyanın en pahalı ikinci caddelerinden. Fifth Avenue’de yıllık ortalama metrekare kirasının 20 bin 702 euro olduğu belirtiliyor