Rusya Akdeniz’deki savaş gemisi sayısını 10’a çıkartacak

Rusya Akdeniz’deki savaş gemisi sayısını 10’a çıkartacak
14 Eylül 2013 12:33

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Viktor Çirkov, Akdeniz’de bulunan Rus savaş gemilerinin sayısının 10’a çıkacağını söyledi.

 

Rusya’nın Akdeniz’de bulunan savaş gemileri, Karadeniz Filosu’nun komutasında görevlerini icra ediyor. Rus savaş gemilerinin görevinin açık olduğunu söyleyen Çirkov, Rusya’nın sınırlarında ulusal güvenliği açısından en ufak bir tehdidi önlemek. Tansiyonun yüksek olduğu bölgelerde ya da başka yerlerde bulunan tüm deniz gücünün görevi bu dedi. Rus komutan Akdeniz’de askeri varlığın artırılması ile ilgili de, Deniz Kuvvetleri kendisine verilmiş olan görevleri eksiksiz olarak yerine getirebilecek seviyeye ulaşıncaya kadar Akdeniz’de askeri varlığını artırmaya devam edecek. bilgisini verdi.

 

RUSYA’NIN OKYANUSLARDA 80 SAVAŞ GEMİSİ VAR

 

Çirkov, Rus Deniz Gücü’nün Arktik bölgesi, Pasifik Okyanusu, Uzak Doğu bölgesi ve Akdeniz’de 80’nin üzerinde savaş gemisi ile görev yaptığını açıkladı. Son yıllarda deniz gücünde önemli bir gelişim sağladıklarını ifade eden Rus komutan, Şu an açık denizlerde 80’in üzerinde savaş gemisi aynı anda görev yapıyor. dedi.

 

 

 

İngilizce dünyaya 24 saat yayın yapan Rus haber kanalı RT’nin haberine göre, Rusya Akdeniz Filosunu kurmaya 2012 yılında başladı ve geçen yıl Aralık ayından bu yana Doğu Akdeniz’de sürekli bulunuyor.

 

Amiral Chirkov Akdeniz’deki 10 savaş gemisine Kuzey Denizi’nde eğitim gören dört nükleer buzkırıcı geminin de katılacağını söyledi.