Pratiktatlitarifleri.com İle nefis çikolatalı sufle yapımı

Pratiktatlitarifleri.com İle nefis çikolatalı sufle yapımı
27 Mart 2017 16:00

Hepimiz evde tatlı yapmanın bir çok zorluğu olduğunu düşünürüz.

 

 

 

 

Pratiktatlitarifleri.com internet sitesi ile adı gibi pratik tatlı tarifleri artık bir tık uzağınızda olacak. Evde çikolatalı sufle tarifi, sanıldığı kadar zor ve uğraştırıcı bir işlem değil. Mutfağınızı enfes çikolata kokusu ile kaplayacak olan bu nefis tarifi bütün püf noktaları ile sizlerle paylaşacağız. Özellikle son 5 yıllık dönemde Türkiye restoranlarında ve kafeler de tadını insanların damağında bırakan çikolatalı sufle için gerekli malzemeler ;

 

  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet 150 gr. sütlü yada bitter çikolata
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kakao

Bir çok insanın yaptığı temel hata sufle için un kullanmaktır. Çikolatalı suflemizin dış kısmında kek kıvamını yakalamak için una ihtiyacımız olduğunu düşünmek yanlış bir görüş aslında. Vereceğimiz tarifteki püf noktaları uygularsanız, bu kadar az malzeme ile böyle leziz bir tat nasıl yakalanır öğrenebileceksiniz.

 

Öncelikle çikolatalarımızı elimizle parçalayıp derin cam bir kase içine alalım. Benmari usulü eriteceğimiz çikolatamızın yanına, 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim. Buradaki püf nokta çikolatanızı tereyağı ile birlikte direk ateşin üzerinde eritmemek. Kısık ateş dahi kullansanız çikolatalarınız bir miktar yanacağı için istediğiniz akışkan dokuyu bir türlü yakalayamayacaksınız. Çikolata ve tereyağımızı güzelce eritip oda sıcaklığına gelmesi için bir köşeye alalım. Kullanacağımız kase yada fincanların içine, el yada bir fırça yardımıyla kalan tereyağımızı her yerine gelecek şekilde sürelim. 1 çorba kaşığı toz şekerimizi yağladığımız kabın içinde bir kaç kez çevirerek her yerine yapışmasını sağlayalım. Kabımızın içinde kalan şekeri diğer kabımıza aktararak bütün kalıplarımızın her yerini iyice gezdirelim. Verdiğimiz malzemelerden ortalama 3 adet sufle elde edebilirsiniz. Daha fazlasını yapmak istiyorsanız malzemeleri 2 katına çıkarabilirsiniz.

 

2 adet yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Yumurtalarımızın sarılarını ve 3 yemek kaşığı toz şekeri, bir çay kaşığı kakao ile birlikte kabın içine alalım. yaklaşık 3 dakika kadar el mikseri yada ayaklı mikser ile iyice karıştıralım. Elde ettiğimiz karışımı çikolatamızın içine ilave edelim. Buradaki püf nokta erimiş çikolatanızın oda sıcaklığında olmasıdır, aksi takdirde yumurtayı eklerseniz, yumurta sıcaklık ile birlikte bir miktar pişecektir ve elinizde çikolatalı omlet olacaktır. Püf noktasına dikkat ettikten sonra tereyağı ile erittiğimiz çikolata ve yumurta sarısı ile karıştırdığımız toz şekerli karışımları birbirine ekleyelim. İsterseniz el mikseri, isterseniz çırpma teli ile bütün karışımın iç içe geçerek tek renk almasını sağlayalım.

 

Çikolatalı suflemize kek kıvamı verecek noktaya geldik. 2 adet yumurta beyazını ve 1 çay kaşığı tuzu kabımıza alalım. Buradaki püf nokta yumurta beyazını ve tuzumuzu koyacağımız kabın kesinlikle kuru ve temiz olmasıdır, aksi takdirde istediğimiz kar kıvamını elde edemeyiz ve sufle kıvamını asla yakalayamayız. Püf noktada belirttiğimiz gibi yumurta beyazını ve 1 çay kaşığı tuzumuzu iyice kar kıvamına gelene kadar karıştıralım. İstediğimiz kıvamı yakaladığımızı anlayabilmek için mikserinizi havaya kaldırın, eğer çırpma ucuna yapışan yumurta beyazımız düşmüyor ise arzu ettiğimiz kıvamı yakaladığımızı anlıyoruz.

 

Nefis çikolatalı suflemizin son işlemine geldik. Elde ettiğimiz kar kıvamındaki karışımı 3 seferde yumurta sarısı ve çikolatalı karşımıza ekleyeceğiz. Burada uygulanması gereken püf nokta karışımı ilave ederken, bir spatula yardımıyla dıştan içe doğru iyice karıştırmamız gerekiyor. Her seferinde malzemelerimizin tek renge geldiğini gördüğümüzde kar kıvamındaki karışımı eklemek gerekiyor. 3 seferde dıştan içe iyice karıştırarak eklersek, suflemiz oldu demektir.

 

Hazırladığımız karışımı, daha önce hazırladığımız kalıplara eşit olarak paylaştırıyoruz. Daha önce 180 derece ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 14-18 dakika arasında pişiriyoruz. Buradaki püf nokta kullandığınız fırın. Fanlı bir fırın kullanıyorsanız 14-15 dakika yeterli olacaktır. Davul fırın yada fansız fırın kullanıyorsanız 16 ila 18 dakika arasında çikolatalı sufleleriniz hazır olacaktır.
Arzu ederseniz biraz pudra şekeri, bir parça çilek yada biraz krema ile servis edebileceğiniz enfes çikolatalı sufleleriniz hazır. Hepinize afiyet olsun.

Bunun haricinde siteden farklı kek tariflerinede bakıp hepsi denenmiş birbirinden güzel kek tarifleri bulabilirsiniz.