Orduevi'ne girişi yasaklandı

Orduevi'ne girişi yasaklandı
17 Eylül 2012 19:45

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu’nun orduevi ve kamplara girişinin yasaklandığı ortaya çıktı.

HEPAR Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun  Dağlıca ve Çukurca saldırılarının olduğu dönemde terörle mücadeleyi eleştirdiği için orduevi ve kamplara girişinin yasaklandığı bunu da dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyüanıt’ın emriyle gerçekleştiği öğrenildi.

Konula ilgili konuşan Pamukoğlu şunları kaydetti: “Yaşar Büyükanıt ve Ergin Saygun’un bazı generallerin ve subayların orduevlerine giremeyeceğine dair liste hazırlayarak ilgili birimlere yolladığı bilgisi bana da geldi. Tüm askerlik hayatım boyunca orduevlerine gitmedim. Kamplara gitmedim. Zaten yasal bir hakkı yasaklayamazlar. Bu durum beceriksizliklerini ve yetersizliklerini gösteriyor. Böyle bir hakları yok. Değer görsem mahkemeye verirdim. İstersem orduevine girerim. Ne söylenecekse görelim ama tenezzül etmem.”

Olanları anlattım

Pamukoğlu böyle bir davranışın nedenini de şuna bağladı: “2007-2008 yılları. Aktütün, Dağlıca gibi karakol baskınları vardı. Herkes ne olup bitiyor diye merak ediyordu. O dönemde de olanları anlatıyorum. Bu durum bunların canını sıkıyor. Bir şey de yapamıyorlar. Ne kadar aciz, zayıf ellerinden bir şey gelememesinin ölçüsüdür bu.”