Merkel: 8 Türk'ün öldüğü yangın beni derinden sarstı

Merkel: 8 Türk'ün öldüğü yangın beni derinden sarstı
12 Mart 2013 11:31

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Baden Württemberg eyaletinin Backnang kentinde 7’si çocuk 8 Türk göçmenin hayatını kaybettiği yangının kendisini derinden sarstığını söyledi.

 

 

 

Başbakan Angela Merkel, Federal Hükümet Sözcüsü Georg Streiter aracılığıyla yangınla ilgili açıklama yaptı. Merkel, 7’si çocuk 8 Türk göçmenin hayatını kaybettiği feci yangının kendisini derinden sarstığını söyledi. Hükümet sözcüsü, Başbakanlık’ın Baden-Württemberg eyaletine yangının nedeninin açıklığa kavuşturulabilmesi için her tür yardım sözü verdiğini ifade ederken ‘Başbakan Merkel’in yetkili birimlerin yangının nedeni bulunana kadar konunun peşini bırakmayacağından hiç şüphesi yoktur’ dedi.

 

 

 

Federal Hükümet’in göç ve entegrasyondan sorumlu bakanı Maria Böhmer’in de Türk Büyükelçisi ile iletişime geçtiği ve taziye dileklerinde bulundu. Türkler’in yoğun yaşadığı Stuttgart yakınlarında 40 yaşındaki bir anne ile yaşları 6 ay ile 16 arasında değişen 7 çocuğu hayatını kaybetmesine neden yangının elektrik tesisatındaki arızadan çıktığı üzerinde durulduğu ifade edildi.

 

 

 

 

DW, Yangından kurtarılan 3 Türk, psikolojik tedaviye alındığını bildirdi. Yangından sağ kurtulan yangın kurbanı kadının annesi 62 yaşındaki Hatice Özkan ise ev sahibini ve Alman makamlarını suçlayarak, kızının defalarca resmi makamlara evdeki durumun vahametini bildirdiğine dikkat çekti. Polis sözcüsünün verdiği bilgilere göre, ev sahibi hakkında da soruşturma başlatıldı.