Kılıçdaroğlu, profesyonel ekibini yeniden düzenledi

Kılıçdaroğlu, profesyonel ekibini yeniden düzenledi
4 Ocak 2013 10:19

Hürriyet Gazetesi’nin duayen yazarı ve yıllardır CHP’yi çok yakından takip eden Yalçın Bayer, CHP liderinin yakın çalışma ekibini yeniden düzenlemesini bakın böyle yorumladı:

CHP’de yeniden yapılanma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sekiz yakın mesai arkadaşının görev alanlarını yeniden düzenledi.
 

 
Gazeteci Veli Özdemir medya ilişkilerinden sorumlu ikinci danışman oldu.
MYK üyelerine yakın mesai arkadaşlarının isimlerini ve görev alanlarını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, bu isimlerin dışında kalan kişilere itibar edilmemesini istedi.
 
 
İletişim sorumlusu Baki Özilhan görevine devam edecek.
Veli Özdemir ise ikinci iletişim sorumlusu olarak görev yapacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na özellikle Ankara dışı seyahatlerde refakat ederek, medya ilişkilerini düzenleyecek.
CHP’de dikkat çeken atamalar ise siyasi danışmanlar arasında yaşandı.
 
 

CHP’de ilk defa Siyasal İletişim Başdanışman kadrosu oluşturularak Dr. Rasim Bölücek atandı.
Bir yıldır Kılıçdaroğlu ile siyasi danışman olarak çalışan Bölücek Türkiye ve İstanbul politikalarının geliştirilmesi alanında görev yapacak.
 

Kılıçdaroğlu’nun MYK üyelerine yaptığı açıklamaya göre İstanbul Karaköy de kurulmakta olan İletişim Koordinasyonu Merkezi’nin sorumlusu olarak atanan Bölücek İstanbul politikalannın geliştirilmesine yoğunlaşacak.
 

 
Özellikle İstanbul ile ilgili politika geliştirme çalışmalarında Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MYK ile koordinasyonu sağlayacak. Umut Oran da mali işleri koordine edecek.
Şükrü Karaca, siyasi danışman olarak görevini sürdürecek.


 
Kılıçdaroğlu, eski Anıtkabir komutanı emekli Albay Recep Cengiz’i ise sosyal medya sorumlusu yaptı. Cengiz’in teknik iletişim sorumlusu olduğunu belirtti.

Vatandaşlardan gelen talep ve görüşleri kendisine ileteceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunun dışında Türkiye’nin hiçbir yerinde danışmanım yoktur. Bilinmesini isterim ki MYK üyeleri şahsıma danışmanlarımdan uzak değildir” dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın çalışan diğer isimler şunlar: Tuncay Ceylan (Genel Merkez Özel Kalem Müdürü), Şükran Kütükçü (TBMM’de Özel Kalem Müdürü), Kemal Işıldak (Genel Merkez Özel Kalem Müdür Yardımcısı), Ali Öztunç (TBMM Basın Müşaviri) 
 

 

 

 
ALİ KILIÇ’A DIŞ GÖREV


 
Bu arada Kılıçdaroğlu, danışmanı Ali Kılıç’ı Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü’ne atadı.
Geçen yaz Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu başkanlığında bir heyet oluşturulmuş, Almanya başta olmak üzere İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka, Norveç, İsveç, Avusturya, Kıbrıs, Balkanlar ile Orta Asya’da örgütlenme çalışmalanna hız verilmişti.
 

 

 

Kılıçdaroğlu, kuruluş aşamasına geçen bu çalışmaların daha hızlı ve etkin olması için yakınındaki bir isim olan danışmanı Ali Kılıç’ı, Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğüne getirdi.
Uzun yıllar Almanya’da yaşayan gazeteci kökenli bir siyasetçi Kılıç CHP’de PM ve MYK üyesi olarak da görev yaptı.
Kamuoyu, özellikle Almanya’daki Deniz Feneri davasından tanıyor.
Ali Kılıç, Avrupa’da yaşamakta olan vatandaşlarımızın sorunlannı yakından bildiği kadar, başta Alman SPD, Yeşiller ve Sol Parti olmak üzere Avrupalı siyasilerle ikili ilişkileri güçlü olarak biliniyor.