Kamp alanları da çadırlar da cep yakıyor!

Kamp alanları da çadırlar da cep yakıyor!
7 Ağustos 2022 12:31

Ekonomik kriz yurttaşın tatil anlayışını da değiştirdi. Pandeminin etkisiyle ortaya çıkan ‘izolasyon tatil’ arayışı artan hayat pahalılığı nedeniyle değiştirdi. Pahalılık ve zamlar nedeniyle otellerde tatil yapmaya imkânı el vermeyenler çadır kampına yoğun ilgi göstermeye başladı. Anadolu illerini önemli tatil merkezlerinin başında yer alan Muğla Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Antalya’ya bağlayan Aydın-Muğla Karayolu üzerine tatilini çadırda geçirmek isteyenler için sadece çadır ve çadırdaki ihtiyaç malzemelerine yönelik satış merkezi oluşturuldu.

 

 

Fotoğraf:  Pitchup

 

Tatile çıkan ve tatil hazırlığı yapan pek çok kişinin artık çadırı tercih ettiğini belirten Mustafa Hilmi Şen, “Pandemi döneminde sosyal mesafe ve sağlık için yoğun rağbet gören çadır, pandemiden sonra ekonomik olduğu için tercih edilmeye başlandı. Bir gecelik otel ücretiyle artık aileler uzun yıllar tatilini yapabileceği çadır satın alıp tatilini çadırda yapıyor” dedi.

 

60 TL’DEN 350’YE ÇIKTI

 

 

Artan taleple birlikte çadır fiyatları da yükseldi. Kamp malzemeleri mağazası işletmecileri çadır fiyatlarında da 6 katına varan bir artış olduğunu belirterek, 3 kişilik çadır fiyatının bir yılda 60 liradan 350 liraya çıktığını bildirdi. Buna rağmen çadır tatilini daha uygun bulan insanların, yoğun talebiyle karşılaştıklarını ifade etti. Kamp malzemeleri satan Ercan Calbaz, yoğun ilgi nedeniyle çadır fiyatlarının her yıl arttığını ifade ederek, “Geçen yıl 60 liraya sattığımız kamp çadırı bu yıl 350 liradan başlıyor” diye konuştu.

 

 

ÜCRETLER İNANILMAZ

 

 

Özlem Demirel adlı yurttaş otel fiyatlarından dolayı bu yıl kamp yapmayı tercih ettiğini kaydetti: “Eskiden otellere gittiğimiz zaman, makul ücretlerle gidip bir haftalık tatilimizi yapabiliyorduk. Artık inanılmaz ücretler var. Bir haftalık tatil 20 bin liraları buluyor. O yüzden kamp alanlarını daha çok tercih ediyoruz. Hem doğanın içerisindesiniz, hem tatil yapabiliyorsunuz. Güzel bir ortamda uygun bir fiyata tatilimizi yapıyoruz.”

 

 

KİŞİ BAŞI MİNİMUM 2500 TL

 

 

Kamp alanlarında restoran ve kafeterya bulunması, kahvaltı ve akşam yemeğinin dahil olması, elektrik, yemek pişirme alanı, güvenlik, çamaşır yıkama alanları fiyatların belirlenmesinde etkili oluyor. Bu imkânların bulunduğu kamp alanlarında günlük fiyat minimum 250 TL’den başlıyor. Kendi çadırıyla kamp yapacak tatilcilerin sadece yer bedeli için günlük ödemesi gereken fiyat ise 50-100 TL arasında değişiyor. Kamp malzemelerinin tutarı ise kişi başı minimum 2 bin 500 TL’yi buluyor.