İmamoğlu: Martta iki metro daha açacağız

İmamoğlu: Martta iki metro daha açacağız
17 Şubat 2024 18:21

İBB Başkanı İmamoğlu Kartal’da aşevi-afet lojistik merkezi açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, devam eden projelerine işaret eden İmamoğlu, “Martta iki metro daha açacağız. Biri Anadolu, diğeri Avrupa Yakası’nda. Avrupa Yakası’ndaki Ataköy-İkitelli hattı; Anadolu Yakası’ndaki Çekmeköy-Sancaktepe-Samandıra hattı” diye konuştu.

 

 

Projelerini anlatan İmamoğlu, “Martta iki metro daha açacağız. Biri Anadolu, diğeri Avrupa Yakası’nda. Avrupa Yakası’ndaki Ataköy-İkitelli hattı; Anadolu Yakası’ndaki Çekmeköy-Sancaktepe-Samandıra hattı. Toplamda 65 kilometre metroyu bu 5 yılda bitirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, göreve geldiklerinde yapılan acil afet toplantılarından birinde İstanbul’un ilave itfaiye çalışanı ve zabıtaya ihtiyacı olduğunu söylediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Çünkü bizim itfaiye çalışanlarımız Türkiye’nin en muktedir afet uzmanları. Afet anında olağanüstü işler başarıyorlar. İtfaiyecilerin en büyük derdi nedir biliyor musunuz? O bir meslek olarak kabul edilmediği için bazı haklarından mahrum kalırlar. Hep söylüyorum, bunu da bir türlü bu hükümet halletmiyor. Bakın, 3 bin 500 itfaiye eri ihtiyacımız olduğuna İstanbul’un mülki amiriyle beraber karar verdik. Yazı yazdık o dönemde. Kendilerinden de destek istedim. 750 kişilik izin verdiler. Bin 150 zabıtadan da 400.”