İkili görüşmelerde Anayasa vurgusu

İkili görüşmelerde Anayasa vurgusu
25 Mayıs 2024 09:04

CHP Lideri Özel’in, “Kutuplaşmayı azaltmak” amacıyla siyasi parti liderleriyle teması sürecek. Bugün Saadet Partisi’ne gitmesi beklenen Özel, temas kurduğu tüm liderlere, “İktidarın Anayasa’nın bağlayıcılığını dikkate alması ve AYM ile AİHM kararlarını uygulaması” konusunda sorumluluklarını hatırlatacak.

 

Fotoğraf: CHP Fotoğraf Servisi

 

CHP Lideri Özgür Özel siyasi parti liderleri ile temaslarını BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile sürdürdü.

 

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre CHP Lideri Özel’in, “Siyasetteki sertliği ve kutuplaşmayı azaltmak” amacıyla yapacağı görüşmeler devam edecek. Özel, TBMM’de temsil edilmeyen partilerin liderleriyle de görüşecek.

 

 

ANAYASA’YA UYUM HASSASİYETİ

 

 

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Özel tüm görüşmelerinde, iktidarın mevcut Anayasa’ya uyulmasıyla ilgili hassasiyetlerini dile getirecek. Parti liderleri ile Türkiye’nin en büyük sorununun iktidarın Anayasa ihlalleri ile AYM ve AİHM kararlarını uyulmaması görüşü paylaşılacak.

 

 

ANAYASA’NIN BAĞLAYICILIĞI

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede de Anayasa vurgusu yaptığı belirtilen CHP Genel Başkanı Özel, parti liderleriyle görüş alışverişinde bulunmaya devam edecek. Anayasa’nın bağlayıcılığını aşama geçirmek ve iktidarın Anayasa’ya saygılı hareket etmesini sağlamak için iktidar üzerinde baskı kurulacak. Parti liderlerine, “İktidar, mevcut Anayasa’ya uymuyor. Anayasa değişikliği isteyene önce, ‘Neden mevcut Anayasa’ya uymuyorsunuz?’ diye sorulması gerekiyor” mesajını iletecek.

Parti kaynaklarının aktardığına göre CHP, Gezi Davası tutukluları Osman Kavala ve Can Atalay’ın maruz bırakıldığı haksızlığı hemen her platformda dillendirecek. Siyasi partiler ile kurulan temaslarda da liderlere, “Anayasa’ya uyum, AYM ve AİHM kararlarının bağlayıcılığı” konusunda sorumlulukları hatırlatılacak.