Hakkari ve Şırnak'ta PKK'ya darbe

Hakkari ve Şırnak'ta PKK'ya darbe
13 Kasım 2012 13:36

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari ve Şırnak’ın kırsal kesiminde 50 kilometre genişliğinde 20 kilometre derinlikte 30 Ekim-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen 10 tabur asker ve polisin köy korucuları ile katıldığı operasyonda 8 teröristin ölü ele geçirildiğini, teröristlere ait çok miktarda silah, cephane ve gıda malzemesinin ele geçirildiğini açıkladı.

 

 

 Açıklamada teröristlerin bir süreden bu yana Hakkari ve Şırnak’ın kırsal kesiminde kış mevsimini geçirmek için hazırlıklara başladığına dair alınan istihbaratlar üzerine 30 Ekim- 7 Kasım tarihleri arasında eşgüdümlü ve ‘Zamanca kademelendirilmiş’ bir operasyon düzenlendiği belirtildi. Operasyonların 3 komando tugayına bağlı 7 komando taburunun yanı sıra 2 Özel Kuvvetler Taburu ve 1 Jandarma Özel Harekat Taburu, 2 polis özel harekat timi ile köy korucularının katıldığı ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığı, operasyonun yüksek sert kayalıklar ve derin vadilerden oluşan yaklaşık 50 kilometre genişliğinde ve 20 kilometre derinliğinde arazide icra edildiği, 8 gün süreyle ortalama 2 bin 500 metre rakımda zor hava ve arazi koşullarında yapıldığı vurgulandı.

 

 

 

 

8 TERÖRİST ÖLÜ

 

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında şöyle devam edildi:

 

“Operasyonlar esnasında; Hakkari kırsalında Kavaklı- Çoban Dağı-Kavalköy arasında 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, bölgede teröristlerin kış dönemi hazırlıklarına büyük darbe vurulmuştur. TSK son dönemde yurt içinde bazı kritik bölgelerin keşfi için İKU (İnsanlı Keşif Uçağı) da etkin olarak kullanmaya başlamıştır. 4 Kasım 2012 tarihinde Şırnak güneyinde keşif uçuşu yapan İKU, bir grup terörist tespit etmiştir. Bölgeye sevk edilen İHA’nın (İnsansız Hava Aracı) işaretlemesi neticesinde düzenlenen hava harekâtından sonra bölgeye arama tarama yapmak üzere iki Jandarma Özel Harekât Bölüğü görevlendirilmiştir. Operasyon neticesinde 5 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”