Güldal Mumcu: Yargı bir türlü bağımsızlığına kavuşamadı

Güldal Mumcu: Yargı bir türlü bağımsızlığına kavuşamadı
23 Şubat 2013 18:30

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, “Hukukçularımız yeterince cesur değil ya da hükümetlerimiz çok baskıcı. Bir türlü yargı istenilen, arzu edilen bağımsızlığına kavuşamadı” dedi.
 
CHP Salihli İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği söyleşiye katılmak üzere Manisa’nın Salihli İlçesi’ne gelen TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, ilk olarak partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Mumcu’yu CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ve partililer karşıladı. Mumcu, kısa süren ziyaretinin ardından eşi Uğur Mumcu’nun ölümü ve sonrasında yaşadıklarını kaleme aldığı ‘İçimden Geçen Zaman’ adlı kitabı için Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda düzenlenen imza günü ve söyleşiye katıldı.
 

Eşine yapılan suikastın ardından hayatının değiştiğini belirten Güldal Mumcu, “Kendimi bir mücadele ortamının içinde buldum. Hayatımız Uğur’la yaşarken de bir mücadele içindeydi. Ben O’na destek oluyordum fakat bu suikastten sonra bir ölçüde yalnız başıma belli bir mücadeleyi vermek durumunda kaldım. Tabii ki bu mücadeleyi verirken sizler gibi birçok kişinin desteğini her an her zaman yanımda hissettim. Eğer sizlerin desteğini ve sevgisini yanımda hissetmemiş olsaydım bugün bu kitabı yazmış olarak karşınızda olamazdım.

Hukukçularımızın yeterince cesur değil ya da hükümetlerimiz çok baskıcı. Bir türlü yargı istenilen, arzu edilen bağımsızlığına kavuşamadı Kuvvetler ayrılığını tam net bir şekilde hayata geçiremiyoruz. Şu anda da geçirdiğimiz söylenemez ve giderek daha baskıcı bir ortama doğru gidiyoruz. Bunun önünde en büyük engelde Cumhuriyet Halk Partisi olarak görülüyor. Ama sizleri burada gördüm. Sizler her biri ayrı ayrı zihinleri parlak ışık dolu insanlar olarak bu tür baskıcı hukuk devletini hayata geçirmeyen demokrasiyi ortadan kaldırmaya çalışan ve giderek kaldıran yönetim anlayışına ‘dur’ diyeceksiniz. Buna yürekten inanıyorum” dedi.


 
CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu da “10 yılı aşkın bir süredir ülkemiz siyasetine egemen olan baskıcı, yandaşçı ve Cumhuriyet’in temel değerleri ile hesaplaşma derdinde olan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Kuşkusuz her hesabı, her adımı ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak olan AKP iktidarı ülke ve siyaset gündemini sürekli istediği gibi yönetiyor” dedi.
 
Konuşmaların ardından CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Kadın Kolları Başkanı Gülay Turan ile Gençlik Kolları Başkanı Levent Yenideniz Mumcu’ya çeşitli hediyeler takdim etti. Kitabından bazı bölümler okuyan Güldal Mumcu, panelin sonunda okurlarına kitabını imzaladı.