Galatasaray Avrupa En Farklı Mağlubiyetleri

Galatasaray Avrupa En Farklı Mağlubiyetleri
27 Aralık 2023 17:14

Galatasaray Avrupa en farklı mağlubiyetleri tarihe damga vuran yenilgiler olmasının yanı sıra aynı zamanda bu maçlarda takımın birden fazla golü ağlarında görmüş olduğunu unutmadan ekleyelim.

Yerel futbol içerisinde özellikle Avrupa’da en başarılı takımı olarak bilinen Galatasaray, zaman zaman bu arenada almış olduğu mağlubiyetler nedeniyle taraftarlarını üzmüştür. İşte bu yazımızda sarı kırmızılı ekibin sadece Avrupa maçlarında aldığı tarihi yenilgileri sizler için inceledik.

6 Kasım 2019 Real Madrid Mağlubiyeti

Real Madrid karşısında alınmış olan tarihi mağlubiyet bunların arasında öne çıkmasının yanı sıra maç ise bundan 4 sene önce oynanmıştır. O dönem sarı kırmızılı takımın başında yer alan isim Fatih Terim olarak dikkat çeker. Zidane ise Real Madrid ekibinin hocalığını yapmasından ötürü dünyanın büyük bir kısmında müsabaka ilgi görmüştür. Sarı kırmızılı takım maça çok kötü başlamıştır.

Ev sahibi Real Madrid, maçın daha 4.dakikasında bulmuş olduğu golle öne geçmiştir. Bunu kaydeden isim ise Rodyrgo olarak dikkat çeker. Aynı oyuncu bir gol daha atmıştır ve bunu da ilkinden sadece 3 dakika sonra gerçekleştirmiştir. Müsabakanın 14.dakikasında ise Ramos penaltıdan skoru 3-0 yapmıştır. İlk yarının son dakikasında Benzema bir gol atmıştır ve ilk yarı da bu skorla sona ermiştir. Ancak ikinci yarıda da takımın golleri durmak bilmemiştir. Yine aynı isim 81.dakikada 5-0 yapmasının ardından son golü ise ilk golü atan Rodyrgo uzatmalarda kaydetmiştir. Galatasaray takımının almış olduğu en büyük mağlubiyetlerden birisidir. İşte bunun sonrasında Real Madrid takımı temsilcimizi tam 6-0 ile geçmiştir.

27 Eylül 1972 Bayern Münih Mağlubiyeti

Galatasaray Avrupa en farklı mağlubiyetleri söz konusu olduğunda 1972 yılında oynanan Şampiyon Kulüpler Kupası maçı da hemen karşımıza çıkar. Mühim olimpiyat stadyumunda tam 70.000 kişi bu müsabakayı canlı olarak seyretmiştir. Bayern Münih takımının başında Udo Lattek ve sarı kırmızılı ekibin başında ise Brian Birch isimlerinin bulunduğunu görmekteyiz. bu maçın skoru da tam 6-0 olarak dikkat çeker.

Maçın 14.dakikasında Gerd Müller gibi efsanevi bir isim ilk golü atmasından sonra ikinci gol ise Uli2den gelmiştir. İlk yarının 35.dakikasında ise Edgar skoru 3-0 yaptıktan sonra bu yarı da ilgili sonuçla bitmiştir. Maçın ikinci yarısının 76.dakikasında Beckenbauer, 78.dakikada yine Gerd Müller ve son olarak da Franz Roth gollerini sıralamıştır. Böylelikle maç sonucu 6-0 olarak tescil edilmiştir.

17 Eylül 2013 Real Madrid Mağlubiyeti

Real Madrid karşısında en son spor haberleri denildiği zaman hemen akla gelen büyük bir mağlubiyetin olduğunu da unutmayalım. Bu maçı İspanyol takımı 6-1’lik skorla kazanmasını bilmiştir. Sarı kırmızılı takımın başında Fatih Terim ve Real Madrid ekibinde ise Carlo Ancelotti yer alır.

Gol dakikaları ise şöyledir;

  • Deplasmanda mücadele etmesine rağmen Real Madrid takımı çok rahat bir maç oynamıştır. 33.dakikada Isco yaptığı vuruş ile maçın ilk golünü atmasını bilmiştir.
  • Benzema ise 54.dakikada golü bulmuştur.
  • Dünya futbolunun yetiştirmiş olduğu en iyi isimlerden birisi olan Ronaldo da bu maçta gol bulan oyunculardan birisi olmuştur. 63, 66 ve 90.dakikalar olmak üzere 3 kere rakip ağları havalandırmıştır.
  • Aynı zamanda Benzema bir gol daha atmıştır.
  • Ev sahibi temsilcimizin tek golü ise 84.dakikada o dönem sarı kırmızılı takımda forma giyen Umut Bulut’tan gelmiştir.

11 Aralık 2019 Paris Saint Germain Mağlubiyeti

Tabi ki Galatasaray Avrupa en farklı mağlubiyetleri çerçevesinde Parc des Princes stadyumunda Fransız temsilcisi PSG karşısında alınmış olan yenilginin de detaylarına bakmak gerekiyor. Bu maçta da sarı kırmızılı takımın başında hoca olarak görev yapan kişi yine Fatih Terim olarak dikkat çekmesinin yanı sıra rakibin teknik direktörünün ise Thomas Tuchel olduğunu görmekteyiz.

Bunun yanı sıra gol dakikaları ve golleri atan isimler her zaman en çok merak edilen konuların arasında olmasıyla dikkat çekerken şu an için sarı kırmızılı takımın formasını giyen İcardi ilk golü atmıştır. Ardından Sarabia ikinci golü kaydetmiştir. İkinci yarının başlamasının ardından Neymar bir gol bulmuştur. Dünya futbolunun en iyi ve aynı zamanda en pahalı isimlerinden olan Mbappe ise 4.golün sahibidir. Son gol ise Cavani’den gelmiştir. Fatih Terim yönetiminde Galatasaray bu maçı 5-0’lık skorla kaybetmiştir. Galatasaray maçı canli izle şifresiz olarak en çok izlenen karşılaşmalardan biri olmuştur.

20 Ekim 1999 Chelsea Mağlubiyeti

Chelsea maçı da son dakika spor haberleri arasında öne çıkar ve sarı kırmızılı takımın tarihi açısından bakıldığında kesinlikle çok büyük bir mağlubiyet olarak dikkat çeker. Fatih Terim’in takımda yer aldığı bir diğer müsabakadır. Buna göre rakip Chelsea ise Vialli yönetiminde sahaya çıkmıştır. Özellikle sarı kırmızılı takımın kadrosunda Hagi, Okan Buruk, Emre Belözoğlu gibi önemli isimlerin yer aldığının da altını net olarak çizelim.

Sarı kırmızılı takım bu maçı tam 5-0’lık skorla kaybetmiş olmasının yanı sıra golleri atan isimler ise şöyledir;

  • Tore André Flo bu maçın açılış golünü kaydeden önemli isim olarak dikkat çekmesinin yanı sıra bunun dakikası ise 32’dir.
  • Daha sonra aynı oyuncu 49.dakikada bir gol daha atma başarını göstermiştir.
  • O dönemin en bilinen ve aynı zamanda en efsane isimlerinden birisi olan Zola da gol atan oyunculardan birisi olarak dikkat çeker.
  • Bunun ardından dakikalar 79 olduğunda ise sahneye Dennis Wise çıkmıştır.
  • İlgili maçta en son sözü söyleyen isim ise Gabriele Ambrosetti olmuştur.

Bunların ardından Galatasaray takımı kendi evinde çıkmış olduğu bu maçı tam 5-0 gibi tarihi bir skorla kaybetmiştir. Her ne kadar sarı kırmızılı ekip Türk liginin hem ülkedeki hem de Avrupa’daki en başarılı isimlerinden olsa da zaman zaman bu tip mağlubiyetler almıştır.