CHP’li Şahin: Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet ve ülkemizin bekası için bir rehber ve gelecek için bir meşale olmaya devam edecektir!

CHP’li Şahin: Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet ve ülkemizin bekası için bir rehber ve gelecek için bir meşale olmaya devam edecektir!
27 Ağustos 2021 09:51

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, “ 30 Ağustos, Anadolu topraklarının ebediyen Türk yurdu olduğunun tüm dünyaya kanıtlandığı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır.” dedi.

 
Bağımsızlık, hürriyet ve demokrasi inancıyla Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, Türk milletinin azim ve kararlığıyla Kurtuluş Mücadelesinin 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar’da nihayete erdiğini belirten Şahin, ”Emperyalist güçlerin oyunlarına karşı, savaş alanlarında büyük bir azim ve kararlılıkla bağımsızlığımızın mimarı eşsiz ve ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun arkasında yürüyen Türk milleti, bizlere Vatanımızı ve Cumhuriyetimizi armağan ettiler. Bugün Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını unutturmak ve yok etmek isteyenlere rağmen bizler her koşulda Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine, şehitlerimizin ve Atamızın emanetlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, Atatürk’ün ‘’Kimsesizlerin Kimsesi’’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizi ebediyen yaşatmak ve demokratik, laik, sosyal hukuk devlet ilkesini sonuna kadar savunmak olacaktır. Bu uğurda Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet ve ülkemizin bekası için bir rehber ve gelecek için bir meşale olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

 
Şahin sözlerine şöyle devam etti;

 
“ Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken ülkemizin her yanından vatandaşlarımızın adalete, huzura, eşitlik ve refaha olan beklentisi artarak devam etmektedir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında güçlendirilmiş parlamenter sistem ile halkın iradesine dayanan demokrasiyi yeniden tesis edecek, Cumhuriyetin aşındırılmaya çalışılan değerlerini gelecek nesillere aktarmak ve ülkemizi hak ettiği konuma getirmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 99 yıl önce bugün, tarihin en onurlu ve en haklı mücadelesinin verildiği bu özel günde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bütün komutanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun.”