CHP’li Özdemir’den Bakan Kurum’a tepki!

CHP’li Özdemir’den Bakan Kurum’a tepki!
10 Kasım 2022 13:26

CHP Milletvekili Sibel Özdemir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe sunumunu; “İstanbul’da Tokatköy, Tozkoparan, Okmeydanı ve diğer birçok mahalledeki tabloyla sizin sunumuzda başka bir tablo, başka bir fotoğraf var. Vatandaşların bize ilettiği, bizim onları ziyaret ettiğimizde başka bir mağduriyet var… İşte, tapularıyla ilgili, kentsel dönüşümdeki yaşadıkları mağduriyetleri iletiyorlar. Biz milletvekili olarak doğru bilgiye ve doğru kaynağa sahip olmak zorundayız. Vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tabloyla sizin ortaya koyduğunuz tablo arasında ciddi bir fark var” sözleriyle eleştirdi.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Sibel Özdemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak İstanbul’da yaşanan sorunlar konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

“Çevre faslını Avrupa Birliği Uyum Kriterleri noktasında açmıştık ama ciddi eksiklikler var burada hâlâ. Özellikle Kanal İstanbul noktasında, çevresel ve sosyal maliyetleri noktasında ciddi eleştiriler yapılmakta; bunu tekrar bilginize sunuyorum.”

 

 

“KEMERKÖY’ÜN YAPILAŞMAYA AÇILMASININ ARKASINDA NE VAR ACABA?”

 

 

“Siz sunumunuzda başka bir tablo çiziyorsunuz Sayın Bakan. İşte, özellikle de bu hafta sonu mesela biz Göktürk Mahallesi’nde, Kemerköy’deydik. Burada, Demirören Grubu, Ziraat Bankası, teminat, kredi ve sonunda bir doğa talanı var. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? Oradaki vatandaşlarımızın bu uygulama karşı çıkıyorlar. Rezerv alanı ilan edilmiş, bir betonlaşma, yürütmeyi durdurma kararı var ama neticede bir mağduriyet de var. Ne düşünüyorsunuz, oranın yapılaşmaya açılması ve bu ilişkinin arkasında ne var acaba?

 

 

“TOKATKÖY, TOZKOPARAN, OKMEYDANI…”

 

 

Şimdi, yine, aynı şekilde İstanbul’da gerçekten, işte, Tokatköy, Tozkoparan, Okmeydanı… Burada sunumda başka bir tablo, başka bir fotoğraf ama onun arkasında vatandaşların bize ilettiği, bizim onları ziyaret ettiğimizde başka bir mağduriyet… İşte, tapularıyla ilgili, o kentsel dönüşümdeki yaşadıkları mağduriyetleri iletiyorlar. Ya, şimdi, biz milletvekili olarak doğru bilgiye ve doğru kaynağa sahip olmak zorundayız. Vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tabloyla sizin ortaya koyduğunuz tablo arasında ciddi bir fark var.

 

 

“SİZİ O MAHALLELERE DAVET EDİYORUM”

 

 

İstanbul’da TEM’in kenarında Başakşehir, Avcılar, Arnavutköy ilçelerinin mahallelerinde çok ciddi imar sorunları var. Şimdi, siz bisiklet yolu diyorsunuz, işte, millet bahçeleri diyorsunuz ama yani gelip oradaki tabloyu görmeniz lazım; okul yapılamıyor, ‘teneke okul’ diye tabir ettikleri okullarda öğrenciler ders görüyor. Bu sorunları ve mağduriyetleri dikkatinize almanız gerekiyor ve imarla, iskânla ilgili bu sorunlarla gerçekten ciddi anlamda ilgilenmeniz gerekiyor. Ben sizi o mahallelere davet ediyorum.”