CHP’li Özdemir: Tasarı ya da madde geri çekilmelidir!

CHP’li Özdemir: Tasarı ya da madde geri çekilmelidir!
14 Ekim 2017 09:53

CHP İstanbul Milletvekili TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Dr. Sibel Özdemir, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında “Müftülüklere ve dolaylı olarak da imamlara nikâh kıyma yetkisi veren tasarı ya Komisyona geri çekilmeli ya da madde tasarıdan çıkarılmalıdır.” çağrısında bulundu.

 

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir, “Müftülüklere nikâh kıyma yetkisi veren tasarı İçişleri Komisyonunda görüşülürken tüm ısrarlarımıza rağmen, üyesi olduğum kadın hak ve sorunlarıyla ilgili Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna sevk edilmedi ve görüşü alınmadan Genel Kurul gündemine getirilecek. Kadın sorunlarıyla ilgili, sahada çalışmalar yürüten STK’ların görüşü alınmak bir yana, Meclise bile girişlerine izin verilmedi.” eleştirisinde bulundu.

 

 

“Ülkemizin ve vatandaşlarımızın öncelikli onca sorunu varken bu maddenin İçişleri Komisyonundan hızla geçirilmesi kabul edilemez.” olduğunu da kaydeden Özdemir, “Çok eşliliği artıracak, cinsel istismar ve çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştıracak, medeni kanunla kadınların sahip olduğu hakları ellerinden alınacak, dahası, aileler arasında ayrımcılık, anlaşmazlık ve toplumda kutuplaşmalara yol açacak olan, müftülüklere ve dolaylı olarak da imamlara nikâh kıyma yetkisi veren tasarı ya Komisyona geri çekilmeli ya da madde tasarıdan çıkarılmalıdır.” diye konuştu.