CHP'li İnce, Bakan Şahin'e biber gazının tadını öğretecek mi?

CHP'li İnce, Bakan Şahin'e biber gazının tadını öğretecek mi?
31 Ekim 2012 08:37

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, günler önce basın toplantısı düzenleyerek, 29 Ekim’de milletvekili arkadaşlarıyla birlikte eski meclisin önünde olacaklarını belirtmiş ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e uyarıda bulunmuştu. 
H&H

İnce, bir arkadaşının gözüne biber gazı gelirse, o biber gazını Meclis’te Bakan Şahin’e tattıracaklarını söylemişti..
 
Dün bir çok vatandaş biber gazına maruz kaldı…
 
CHP’li vekillerden Kamer Genç, Adnan Keskin, Gülsün Bilgehan Toker, Emine Ülker Tarhan gibi bir çok isime de biber gazı ile müdahalede bulunuldu…


 
 
Bakan Şahin’e yönelik gaz atılması taktirinde, meclis çatısı altında ”Bakan’a tadını öğretiriz” diyen İnce’ya Şahin de jet yanıt vererek şöyle demişti:
 
”İçişleri Bakanı sizin ne gazınızdan, ne asitinizden, ne tuzunuzdan, ne sıvınızdan, ne katınızdan çekinecek birisi değildir. Bunada pabuç bırakmaz.”

 
Bakan Şahin Atatürkçü yüz binlere sözünü tutup şimdiye kadar görülmemiş kadar gaz sıktırdı.

Hatta bununla da yetinmeyerek helikopterle üzerlerine biber gazı sıktırıp tekmelettiği vatandaşlarını tepeden seyretmeyi de ihmal etmedi!
 
 



İnce şöyle konuşmuştu:

 
“Bizim emir kulu gariban polis memurları ile işimiz olmaz. O çocuklara ne kızgınlığımız ne de bir başka şeyimiz olur. Bizim derdimiz İçişleri Bakanı’dır. İçişleri Bakanı’nı buradan uyarıyorum. Eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse, sana Meclis’te milletvekilleri ile birlikte o biber gazının tadını öğretiriz. Bu böyle bilinsin. Tattırmayan da namerttir. Bunu görecek. Bu topraklarda kimse Cumhuriyet Bayramı’nı yasaklayamaz. Kurban Bayramını da, Ramazan bayramını da yasaklayamaz. Dini ve milli değerlerimizle kimse oynayamaz bizim. Bizim bağımsızlığımızın simgesidir bu bayram. Bütün kurumları fethetmiş olabilirler. Bütün kurumları ele geçirmiş olabilirler ama Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanmasını engelleyecek bir hükümet bu topraklarda yaşayamaz. Herkes bunu böyle bilsin. İçişleri Bakanına da uyarımdır bu. Eğer biber gazını tatmak istiyorsa milletvekillerine gaz sıktırsın.”
 

Gözler şimdi CHP’li İnce’nin üzerinde…