CHP’li Bulut: Eğer emeklilere bir kaynak ayıracaklarsa önce sarayın bütçesinden kıssınlar!

CHP’li Bulut: Eğer emeklilere bir kaynak ayıracaklarsa önce sarayın bütçesinden kıssınlar!
24 Mayıs 2024 10:20

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP’nin 26 Nisan Pazar günü Tandoğan Meydanı’nda yapacağı emekli mitingi için çağrıda bulundu. Bulut, “22 yıl içerisinde fakirleştirilen bir toplum var ama bugün açlık sınırında yaşamlarıyla mücadele etmeye çalışıyorlar. 10 bin lira aylık demek, ‘Bu ülkede sen aç kal kardeşim’ demek. Emekli mitingimizi Ankara Tandoğan’da Pazar günü saat 14.00’te gerçekleştireceğiz. Bugün içinde bulundukları duruma itiraz eden emekliler, onların yakınları, bu konuda hassasiyet yaşayan herkesi bu mitinge davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

CHP, emeklilerin sorunlarını gündeme getirmek ve taleplerini dile getirmek için 26 Nisan Pazar günü Ankara Tandoğan’da miting düzenleyecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, ANKA Haber Ajansı’na mitingde dile getirilecek taleplere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bulut, şöyle konuştu:

 

 

Mitingde insanca yaşam talebi gelecek. En az asgari ücret tutarında bir emekli aylığı talebi gelecek. Her şeyden önce bu ülkede yaşayan herkes onurluca yaşamayı hak ediyor. Bugün emeklilerin içinde bulunduğu durum hem açlıkla sınanıyor hem de onuruyla mukayese ediliyor. Burada bakıldığında emeklilerle ilgili bir oran en önemli gösterge. Son 5 yılda huzurevinde yatan emekli sayısı yüzde 41 oranında artmış durumda. Bu artık emeklilerin torununa harçlık veremez, kahveye gidemez, toplum içerisine çıkamaz durumda. Kendisini huzurevine atar hale gelmiş durumda. O nedenle herkesi hassasiyetle bu mitinge davet ediyoruz.”

 

 

“Eğer emeklilere bir kaynak ayıracaklarsa önce sarayın bütçesinden kıssınlar”

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, ”KYK yurtlarının yaz döneminde 1 aylık süreyle ücretsiz şekilde emeklilerin kullanımına açılacağını duyurmuştu. İktidarın emeklilere tatil müjdesini nasıl”’ değerlendiriyorsunuz sorusuna Bulut, “Bu iktidarın komikliğinden bir tanesi. Eğer emeklilere bir kaynak ayıracaklarsa önce sarayın bütçesinden kıssınlar. 2023 nisandaki harcamayla 2024 nisan ayındaki harcamayı karşılaştırdığınızda tam 8 kat artmış durumda. Otoyollara yapılan zamlar keza aynı şekilde. Emekliye verilenlere bakıldığında sözlerini bile tutamaz haldeler. ‘5 bin lira ikramiye vereceğim’ diyen Cumhurbaşkanı, emekliye 5 bin lira bile verememiş, 3 bin lira vermiş ikramiye vermiş durumda. Önce kendilerinden kıssınlar, emekliye versinler” yanıtını verdi.