CHP İstanbul adayları Kılıçdaroğlu ile görüştü

CHP İstanbul adayları Kılıçdaroğlu ile görüştü
26 Eylül 2023 07:43

CHP İstanbul İl Başkanlığı için Özgür Çelik’in adaylığını açıklamasının ardından Cemal Canpolat da aday olduğunu duyurdu. Her iki aday Ankara’ya giderek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

 

CHP’de İstanbul il başkanlığı için Bahçelievler ilçe Başkanı Özgür Çelik’in adaylığını açıklamasının ardından eski il başkanı Cemal Canpolat’da adaylığını ilan etti. Çelik ve Canpolat, Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı.

Canpolat’ın adaylığına giden süreçte CHP İstanbul il Örgütü’nde birçok tartışma yaşandı. Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da yapılacak kongrede il başkanlığı için “tek aday” istediği ancak kurmaylarının kendi destekledikleri adayları çıkarmak için çabaladıkları konuşuldu.

 

 

SARIYAR ÇEKİLDİ İDDİASI

 
Önceleri Canpolat’ın adaylığını destekleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, Canpolat, Maltepe, Ataşehir ilçe başkanlarıyla toplanarak Canpolat’ı, Kılıçdaroğlu’nun “tek aday” talebi konusunda ikna etmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı belirtildi.

 

 

Parti içindeki “değişimcilerin” desteğini alarak adaylığını açıklayan Özgür Çelik, dün Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine Ankara’ya gitti. Çelik’in ilçe başkanlarıyla yapacağı toplantı da iptal edildi. Canpolat da dün akşam saatlerinde Ankara’ya giderek Kılıçdaroğlu ile görüştü.