Cevizin fidanı

Cevizin fidanı
5 Şubat 2016 09:09

Ceviz içerdiği mineral ve vitaminler bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

 

 

Potasyum, magnezyum ve çinko açısından son derece zengin olan cevizin düzenli olarak tüketildiğinde kolesterolü düşürdüğü bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Ayrıca cevizin zekâ gelişimi ve kemiklerin güçlenmesi üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır. Çeşitli kozmetik firmalarının ürün içeriklerinde cevize yer vermesi cevizin cilde de iyi geldiğinin bir göstergesidir. Bu kadar faydası olan bir besinin sağlımız açısından düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Cevizin sağlığımız için bu kadar önemli olması, bizim için ceviz fidanı önemini artırmaktadır.

 
Ceviz ağacı bahçesi kurmak, önemle üzerinde durulması gereken bir konudur. Kaliteli cevizler üretebilmek ve tüketiciye sunabilmek için işin başından dikkat edilmesi gerekmektedir. Toprak seçimi bu işin ilk başlangıç noktası sayılabilir. Doğru toprağı seçmek istenilen kalitede ceviz yetiştirebilmek için önemlidir. Toprak ile ilgili analizlerin yapılması ve toprağın ihtiyaç duyduğu maddelerin gübrelemeyle tamamlanması gerekmektedir. İklim de bu süreçte göz önünde bulundurulması gereken başkabir ölçüttür. Ceviz türlerine göre gereken iklim değişebilmektedir. Tabii en önemli hususlardan biri de seçilecek olan fidanların sertifikalı ceviz fidanı olması gerekliliğidir.

 
Nesiller Boyu Ürün Verebilecek Ceviz Fidanı Bulma

 
Fidan seçimi sırasında ilk düşünülmesi gereken şey ceviz ağacının bir kere dikildi mi nesiller boyu ürün veren bir ağaç olduğudur. Eğer doğru fidanlar seçilir ise yıllar boyu kaliteli mahsul elde etmek mümkündür. Aksi takdirde verilen tüm emeklerin boşa gitmesi riski bulunmaktadır. Kaliteli olmayan fidanlar nedeni ile az ve kalitesiz mahsul alınabileceği gibi hiç mahsul alınamaması gibi bir durumla da karşılaşılabilir. Bu nedenle fidan seçimi son derece kritik bir konudur. İşte bu noktada bir uzmandan yardım almak gerekmektedir. Bu konunun uzmanı olan kişiler tarafından oluşturulmuş olan http://www.cevizfidani1.com/sitesi kullanıcılarına bu alanda destek sağlamaktadır. Sitede ceviz bahçesi kurulumuna detaylı olarak fotoğraflarla yer verilmiş olup bu işi hiç yapmamış birinin bile anlayabileceği bir dil kullanılmıştır. Ceviz ağaçlarının aşılanması ve budanmasının da detaylı bir şekilde anlatıldığı sitede ayrıca pek çok yerli ve yabancı ceviz çeşidi hakkında bilgi verilmiştir. Ceviz çeşit değişimine de yer verilen siteden firmanın fidan üretim tesislerini görüntülemek de mümkün olmaktadır. Site aracılığı ile beğenilen fidanlar seçilerek telefonla siparişi verilmesi halinde istenilen kaliteli ceviz fidanına ulaşmak da mümkün olmaktadır.