Bozdağ’a yumruk, yasa değiştirtiyor

Bozdağ’a yumruk, yasa değiştirtiyor
22 Ağustos 2013 08:54

Saldırgan Hüseyin Satı’nın tahliye edilmesine ısrarla karşı çıkan Bozdağ, AKP’nin önceki günkü kuruluş yıldönümü resepsiyonunda tahliye kararı nedeniyle hâkimleri eleştirip, 3. yargı paketinin değiştirilebileceği sinyalini, “Birtakım eksiklikler varsa o eksiklikleri giderici adımlar atmak, yanlışlar varsa bu yanlışları düzeltmek elbette parlamentonun görevidir” açıklamasıyla verdi.

 

3. yargı paketinin değiştirilebileceğine ilişkin daha kesin açıklama ise AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik’ten geldi.

Çelik, önceki gün bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Bozdağ’a yumruk atan Hüseyin Satı’nın 3. yargı paketindeki düzenlemelerle serbest bırakılması ile ilgili olarak “Onun serbest bırakılmasına sebebiyet veren 3. yargı paketini AKP çıkardı, evet doğru. Kamu vicdanını rahatsız eden bazı suçlarla ilgili olarak 1-2 yıl sınırları vardı. Bunu biz çıkardık. Ama bu hadise şunu gösterdi. Bunun gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Bu konuyu Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile de görüştüğünü kaydeden Çelik, Ergin’in kendisine “Biz birkaç yılda bir uygulamalarda karşılaştığımız problemlerle ilgili olarak çalışmalar yapıyoruz. Bunun uygulamalarından doğan bazı eksiklikleri, problemleri her yasama döneminde gözden geçiriyoruz” dediğini aktardı. Çelik, “Ceza Kanunu’nda da bu ve bezeri bazı sıkıntılar var. Bunlar önümüzdeki süreçte düzeltilebilir” ifadelerini kullandı.