Bonn tren garına bombayı koyanla aşırı sağcı lidere suikast girişiminde bulunan kişi aynı

Bonn tren garına bombayı koyanla aşırı sağcı lidere suikast girişiminde bulunan kişi aynı
23 Mayıs 2013 13:03

Almanya’da geçtiğimiz yıl aralık ayında Bonn Tren Garı’na bırakılan, ancak patlamayan bombalı çantada yapılan incelemede Selefi Marco G.’nin eşi ve iki yaşındaki çocuğuna ait DNA izlerine rastlandı.

 Böylece polisin yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü soruşturmada önemli bir delile ulaşılmış oldu. Alman asıllı 25 yaşındaki Selefi Marco G. ise halen geçtiğimiz mart ayında aşırı sağcı Pro-NRW grubunun lideri Markus Beisicht’e suikast planlamak suçundan tutuklu bulunuyor. İlk olayda, Bonn Tren Garı’na mavi bir spor çanta içinde bırakılan bombayı taşıyan kişi bir fast-food restoranın güvenlik kameraları tarafından görüntülenmişti. Ancak polisin elinde başka somut bir delil bulunmuyordu. Olayın ardından Almanya’da tren garlarındaki güvenlik kameralarının yeterli olup olmadığı tartışmalara neden olmuştu.

Uzmanlar Bonn’da bulunan bomba düzeneğinin, El Kaide’nin bir internet sitesinde tarif ettiği düzeneğe benzediğine dikkat çekmişlerdi. İkinci olayda ise, mart ayında ikisi Türk, biri Arnavut, biri Alman olan 4 Selefi, aşırı sağcı Pro-NRW grubunun lideri Markus Beisicht’e suikast girişiminde bulunmuşlardı. Ancak 4 zanlı, Markus Beisicht’in Leverkusen kentindeki evine 150 metre mesafede özel harekat timleri tarafından yakalanmıştı. Zanlılarla birlikte silah ve patlayıcı maddeler ele geçirilmişti. İddiaya göre, Markus Beisicht, bir gösteri sırasında arkadaşına Hazreti Muhammed’in karikatürünü gösterdiği için öldürülmek istendi. Bu olayın ardından tutuklanan Marco G. cezaevine konulmuştu.