Birbirinden Şık Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

Birbirinden Şık Bahçe Dekorasyonu Fikirleri
27 Kasım 2023 18:10

Bahçe dekorasyonu fikirleri yaratıcı seçeneklere sahiptir. Özellikle tarzınıza uygun ve profesyonel bir çalışma ile bahçenizin havasını bir anda değiştirebilirsiniz.

2023 bahçe dekorasyonu fikirleri küçük dokunuşlara sahip; şık, dinamik ve sade detaylara sahip pek çok mobilyayla zenginleşmektedir. Divona Home bahçe dekorasyonu fikirleri için seçilen ürünler; ev, ofis, cafe ve bahçe balkon teras gibi alanları hayal ettiğiniz görünüme kazandırmaktadır.

Dış Mekan Dekorasyonunuza Renk Katacak Bahçe İçin Dekorasyon Fikirleri

Yaşam alanlarınızda ve dış mekanlarınızda farklılık yaratmak istiyor musunuz? Tercih edeceğiniz bahçe mobilyası çeşitleri ile bu artık mümkün! Çünkü bu sektörde gelişen mobilyalar, bahçelerin muazzam ve kusursuz görünmesine olanak sunmaktadır. Bu noktada bahçeler için çok sayıda mobilya yer alır.

Birbirinden farklı ve ayrı tarzlara sahip alanlar için bahçe dekorasyonu fikirleri değişiklik göstermektedir. Siz de bu alanlarda huzur bulmak, geçirdiniz vakitlerin daha konforlu olmasını sağlamak ve bu alanlarda stres atmak istiyorsanız, bu önerilere göz atabilirsiniz.

1 – Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

Müstakil evlere sahip olan kişiler oldukça şanslıdır. Çünkü bu alanlarda yılın her gününü keyifle geçirebileceğiniz bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Müstakil bahçe dekorasyonu fikirleri ile şık ve huzur bulduğunuz bir alana sahip olabilirsiniz.

Bahçeniz büyük veya küçük ise, bu doğrultuda mobilyalar tercih etmelisiniz. Evin tarzı ve bahçenin dekorasyonu uyumlu olmalıdır. Tam bu noktada müstakil eviniz için en ideal bahçe dekorasyonu fikirleri şu şekilde açıklanabilir;

  • Balkon bahçe oturma gruplarını, genel dekorasyonunuza uyumlu olarak seçerek konforlu bir alana sahip olabilirsiniz.
  • Bahçe köşe takımı modelleri, bahçe masa takımı çeşitleri, sandalye ve koltuklar ile dekorasyonlarınızı renklendirebilirsiniz.
  • Büyük alanlara sahipsiniz bahçe salıncağı, şezlong, bahçe şemsiyesi gibi birçok ürüne müstakil ev bahçenizde yer verebilirsiniz.

2 – Küçük Bahçe Dekorasyonu Önerileri

Küçük bahçeler için bahçe dekorasyonu fikirleri son yıllarda oldukça popülerdir.  Giderek yaygınlaşan bu tarz dekorasyonlarda çeşitli materyaller öne çıkmaktadır. Küçük alanların dekore edilmesi bir yandan zevklidir. Bu alanlarda balkon teras salıncağı modelleri tercih edilmektedir.

Sizde küçük bir bahçeye sahipseniz ancak onu nasıl dekore edeceğinizi bilmiyorsanız, tercih edeceğiniz mobilyalar ile trend bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Divona Home küçük bahçe dekorasyonu fikirleri kapsamında en çok tercih edilen ürünler;

  • 4 kişilik masa sandalye takımı modelleri
  • Tek kişilik salıncak, çift kişilik salıncak ve hamak modelleri
  • İkili rattan sehpalı koltuk takımı modelleri
  • Yandan direkli bahçe şemsiyesi modelleri
  • Minderli koltuklar
  • İkili ve dörtlü sandalye takımı modelleri

3 – Villa Bahçe Dekorasyonları

Villa bahçe dekorasyonu fikirleri oluşturulurken, genel dekorasyon uyumu ve işlevsellik ön plana çıkmaktadır. Villaların sahip olduğu bahçeler geniş ve küçük olabilmektedir. Bu doğrultuda tercih edeceğiniz mobilyalarda alanın boyutlarına uygun olmalıdır.

Eğer büyük bir bahçe için bahçe dekorasyonu fikirleri arıyorsanız; tercihiniz şık bahçe köşe takımları olabilir. Ayrıca yemek masası modelleri, daybed modelleri ve çeşitli bahçe mobilyaları da tercih edilebilir.

Bunların yanında ekstra bahçe aydınlatmaları, bahçe ürünleri ve aksesuarlara yer vermelisiniz. Böylelikle vakit geçirmekten hoşlanacağınız bir yaşam alanını elde edebilir ve bahçelerinizi sıcak bir hava katabilirsiniz.

4 – Bahçe Salıncağı ile Dekorasyon Fikirleri

Bahçe dekorasyonu fikirleri görsel açıdan farklı dekorasyonların oluşmasını sağlamaktadır. Bahçe mobilyası denildiğinde genellikle; oturma grubu, köşe takımı, masa takımı gibi büyük çaplı ürünlerin yanı sıra tamamlayıcı parçalarda akla gelmelidir. Bir salıncak modeli ile bahçelerinizde ki ambiyansı üst noktalara taşıyabilirsiniz.

Özellikle bahçelerde geçirilen zamanın daha keyifli olmasını sağlayan bahçe balkon salıncağı modelleri; dekorasyonunuzun havasını olumlu yönde artırmaktadır. Divona Home en çok satanlar arasında yer alan bahçe balkon salıncak modelleri şu şekildedir;

tablo1

 

5 – Rattan Bahçe Mobilyası Dekorasyon Önerileri

Bahçe balkon teras gibi dış mekân dekorasyonlarında en sık tercih edilen bahçe mobilyaları arasında, rattan ürünler yer almaktadır. Bahçe balkon mobilyası olarak satışa sunulan rattan ürünler, birçok yönden avantaj sunmaktadır.

Rattan mobilyalarla bahçe dekorasyonu fikirleri oluşturmak oldukça keyiflidir. Rattan dokulu plastik bahçe koltukları, sandalyeleri, rattan salıncak modelleri, rattan bahçe balkon masa seti modelleri ve rattan masalar en çok tercih edilenler arasındadır. Bu ürünler daha ferah ve konforlu alanlar oluşmasını sağlar. Ayrıca dış mekânlar için daha kullanışlı olmaktadır.

6 – Rüzgara Dayanıklı Bahçe Şemsiyesi Dekorasyon Fikirleri

Açık alan kullanımı özellikle yaz ve ilkbahar aylarında yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Böyle zamanlarda rüzgarın ve güneşin rahatsız eden etkilerinden kurtulmak için, bahçe şemsiyeleri tercih edilmektedir. Dış mekan şemsiyesi modelleri hem konfor sunar hem de çocuklar ve büyükler için vazgeçilmez bir üründür.

Şemsiyenin verdiği gölgelik alan çeşitli aktiviteler yapılmasına olanak sunar. Divona Home; ortadan ve yandan direkli şemsiyeler, tente modeller ve teleskopik şemsiye modelleri altında rahatça aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

Bahçe şemsiyesi modelleri tercih ederek; sohbet etmek, yemek yemek, bilgisayarla çalışmak ve kitap okumak gibi sosyal aktiviteleri daha keyifli bir şekilde yapabilirsiniz.

7 – Bahçe Duvar Dekorasyon Fikirleri

Bahçe dekorasyonlarının tam olarak oluşturulabilmesi için mobilyalardan aksesuarlara kadar her detayın birbiriyle uyumlu olması gerekir. Divona Home duvar bahçe dekorasyonu fikirleri noktasında şu ürünler daha yoğun bir şekilde tercih edilmektedir;

  • Bambu renkli duvar yelpaze modelleri
  • Duvar tabağı çeşitleri
  • Japon yelpaze modelleri

8 – Bahçe Çiti Dekorasyon Fikirleri

Daha hoş ve çok amaçlı bahçe dekorasyonu fikirleri arıyorsanız, bahçenin verimli kullanılması için önerileri araştırabilirsiniz. Mobilyalarınızın güzel ve şık ortamlarda kendini gösterebilmesi için bahçe çitlerini tercih edebilirsiniz. Ahşap bahçe mobilyaları ile ahşap çitler iyi bir uyum içindedir. Aynı zamanda daha modern bir görünüm istiyorsanız, çim çitlerden yana tercihte bulunabilirsiniz.

9 – Dekorasyon Bahçe Düzenlemesi Fikirleri

Bahçe düzeninin kusursuz olmasını istiyorsanız, seçeceğiniz mobilyaları bu doğrultuda seçmelisiniz. Kaliteli ve rahat bir bahçe oluşturmak için; bahçe oturma grupları, bahçe salıncağı ve masa sandalye setleri bu dekorasyon içinde yer almalıdır.

Ayrıca düzenlemelerde çeşitli aksesuarlardan yana da tercihte bulunmalısınız. Özellikle;

  • Duvar dekorasyonu ürünleri
  • Renkli kırlentler
  • Mobilya kılıfları
  • Dekoratif şömineler
  • Rattan aksesuarlar ile şık bir bahçe düzeni oluşturabilirsiniz.

Dış Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Dış bahçeler yazın gelmesi ile beraber kullanıma açılmıştır. Ancak seçeceğiniz ürünler ile her mevsim kullanabileceğiniz bir dış bahçe dekorasyonu oluşturabilirsiniz. Bu noktada yaratıcı fikirler bahçe dekorasyonu oluşturulmasında fikir sahibi olmanızı sağlamaktadır.

Farklı materyallere sahip bahçe mobilyalarıyla istediğiniz dekorasyonu oluşturmanız artık daha kolay! Sadece ahşap bahçe mobilyaları veya rattan mobilyalardan oluşan bir dekorasyon tercih edebilirsiniz. Ya da daha modern bir dekorasyon istiyorsanız, birden fazla materyalin bulunduğu ürünlere dekorasyonunuza yer verebilirsiniz. Son yıllarda taşlarla bahçe dekorasyonu yapmakta popüler bir hâle gelmiştir.

958deefa-7803-445f-9252-4c2a829581e5

Ucuz Bahçe Dekorasyonu Yapmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bahçe dekorasyonu fikirleri oluştururken, tek bir noktaya dikkat edilmelidir demek yanlış bir kullanım olacaktır. Çünkü birbirinden farklı alanlar söz konusudur. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken noktalar alana özeldir. Büyük veya küçük bahçe dekorasyon fikirleri araştırırken, mobilyaların alanlara uygun bir ölçüde olması gerekir. Ayrıca genel tasarıma da uyumlu olmalıdır.

Bahçe dekorasyonu fikirleri oluşturulurken birden fazla ürünün kullanılması maliyetli olabilmektedir. Bu noktada bütçenizi kontrol ederek, size uygun ve ekonomik ürünleri tercih edebilirsiniz. Divona Home firması kaliteli ve uzun yıllar kullanım sunan mobilyaları, ekonomik fiyat seçenekleri sunmaktadır. Siz de indirim günlerini takip ederek bu mobilyalara daha cazip fiyatlarla sahip olabilirsiniz!

Divona Home Eşsiz Tasarımlarıyla Trend Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

En trend bahçe dekorasyonu fikirleri Divona Home’da! Bahçenize çok yakışacak ve görenleri hayran bırakacak birbirinden güzel bahçe mobilyalarıyla, eşsiz dekorasyonlar oluşturabilirsiniz.

En şık ve modern tasarımlara sahip bahçe mobilyaları; muazzam renkleri ile bahçe dekorasyonu fikirleri oluştururken size yardımcı olmaktadır. Oturma gruplarından aydınlatmalara, barbekü modellerinden bahçe sandalye ürünlerine kadar birçok modele Divona Home firması üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Bahçe dekorasyonu fikirleri ve önerileri bir dekorasyonun kusursuz bir şekilde yapılmasına yardımcı olmaktadır. İşte, bahçe dekorasyonu fikirleri oluştururken en çok merak ettiğiniz ve işinize yarayacak sık sorulan sorular;

1 – Bahçe Peyzajı Nasıl Olmalı?

En ideal bahçe peyzajında yaklaşık olarak %60 oranında yeşil alan bulunmalıdır. Böyle bir alan ise bahçe dekorasyonu fikirleri için avantaj sağlamaktadır. Çeşitli malzemeler ve aksesuarlar kullanılarak, bahçe peyzajı ve düzenlemesini gerçekleştirebilirsiniz.

2 – Bahçe Peyzaj Malzemeleri Nelerdir?

Bahçe düzenlemesi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Özellikle bahçe peyzaj malzemelerinin düzgün bir şekilde kullanılması, bahçe dekorasyonu fikirleri açısından önemlidir. Başlıca peyzajı ve düzenlemesinde bir konsept belirlemeniz, dekorasyon oluşturmanıza yardımcı olur. Ayrıca bu konsepte yer alan malzemeler; bahçe mobilyaları, bitkiler, aydınlatmalar ve çimler gibi ürünlerden oluşmaktadır.

3 – İlginç Bahçe Dekorasyon Fikirleri Nelerdir?

Farklı ve ilginç bahçe dekorasyonu fikirleri arasında; renkli mobilyalardan ve puf koltuklardan oluşan dekorasyonlar dikkat çekmektedir. Ayrıca bu mobilyaların yanına yine renkli bahçe şemsiyesi, bahçe koltukları ve minderleri de çok yakışmaktadır.

4 –  En Trend Bahçe Dekorasyonu Fikirleri Nelerdir?

En trend ve popüler hâle gelen bahçe dekorasyonu fikirleri arasında; rattan mobilyaların kullanıldığı dekorasyonlar göze çarpmaktadır. Divona Home bu dekorasyonu oluşturmanız için ihtiyaç duyacağınız çeşitli rattan mobilyaları bulundurmaktadır. Online site ve showroomlardan bu ürünleri temin edebilirsiniz.