Baransu: Fişleyenler hesap verecek

Baransu: Fişleyenler hesap verecek
23 Kasım 2014 10:35

Gözaltına alınan Taraf yazarı Mehmet Baransu serbest bırakıldı.

 

 

MİT’in CHP ve MHP’li işadamlarını fişlediği ve bu fişler sebebiyle işadamlarına ihale verdirilmediği haberi nedeniyle gözaltına alınan Baransu, “Hukuksuzluklarını ortaya çıkarttım diye beni yargılamaya çalışırlarsa ben buna sadece gülerim. MİT bile fişlemeleri kabul etti. Hukuksuzluklarının hesabını verecekler” dedi

 

 

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu yaptığı haberler nedeniyle dün sabah gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere hakkında yakalama kararı çıkartılan Mehmet Baransu, mahkemede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

 

 

Mersin’deki GDO soruşturması ve MİT’in CHP’li ve MHP’li iş adamlarını fişleyerek kamu kurumlarından ihale alamamalarının sağlandığı yönündeki haberle ilgili TEM polislerince gözaltına aldığını söyleyen Baransu, adliye önünde açıklama yaptı. Yaptığı haberin Meclis’e taşındığını ve MİT’in Meclis’te yaptığı fişlemeleri kabul ettiğini söyleyen Baransu şöyle konuştu:

 

 

Sabah terörle mücadele şube müdürlüğü’nden arkadaşlar geldiler. Hakkımda yakalama kararı olduğunu söylediler. Önce önce TEM’e oradan da adliyeye geçeceğiz dediler. Suçlamaya konu dört dosya var. Hakaret iftira ama Terörle Mücadele’nin gelmesine neden olan asıl dosya yaklaşık bir buçuk yıl önce MİT’in CHP ve MHP’lileri özellikle CHP’li iş adamlarını fişleyip ihale verdirilmemesiyle ilgili yaptığım haber. Devletin ihale dağıtan kurumları MİT’ten bilgi istiyorlar, CHP’li veya MHP’li diye fişler geliyor ve bu fişler nedeniyle bu insanlara ihale verilmediğini yazmıştım.

 

 

MİT SUÇUNU KABUL ETMİŞTİ

 

 

Bunun belgelerini yayınlamıştım. Bu olay Meclis’te de soru önergesi olarak verilmişti. MİT’de, “evet bu fişlemeleri yaptık ama hayrına yaptık. Kötü niyetle yapmadık” gibi bir açıklama yapmıştı. Yani MİT bu fişlemeleri kabul etti. Bunun belgeleri ortada. Devletin siyasi yararları, casusluk gibi suçlamalardan dava açmışlar. Suçlamaları görünce güldü. Komik şeyler oluyor Türkiye’de. Ama biz medya olarak bu komiklikleri düzelteceğiz. Medya olarak bize düşen bu. Zaten dün Kemal Bey de, “MİT bizimle ilgili ekip kurdu, bizi takip ediyor” diye açıklama yaptı. Ben zaten bu yazmıştım belgeleriyle.

 

 

FİŞLEYENLER HESAP VERECEK

 

 

Bunun hesabını ben değil o hukuksuz fişlemeleri yapıp CHP’li ve MHP’li insanlara ihale vermeyenler verecek. Ben yargılanırım, beraat de alırım. Öyle ceza falan da veremezler. Hem fişleme yapacaklar, hem de ceza vermeye çalışacaklar, onu geçecekler bir kere. O hukuksuz eylemlerin hesabını verecekler.

 

 

SUÇLU GÜÇLÜ OLMAYA ÇALIŞIYOR

 

 

Suçlu güçlü olmaya çalışıyor. Suçlun un yanındaki titre ne olursa olsun, ister MİT olsun, ister Cumhurbaşkanı, isterse de Başbakan olsun. Kimse hukuksuz bir eylem yapamaz. Yaparsa da hesabını verir. Bu hukuksuz eylemleri ortaya çıkarttım diye mahkeme kurup beni yargılamaya çalışırlarsa ben buna sadece gülerim. Asıl bu hukuksuzlukları yapanların mahkemeye taşınması gerekiyor.

 

 

BİR YILDIR ÜLKEYİ MUZ CUMHURİYETİNE ÇEVİRDİLER

 

 

Bir de, “Hükmün açıklanmasının geri bırakılması” diye cezanın ertelenmesiyle ilgili bir şey sordular. Hâkime bunu asla kabul etmediğimi söyledim. Ben masumum, suç işlemedim, suç işleyenleri ortaya çıkarttım. Kaç yıl ceza istenirse istensin, kabul etmiyorum dedim. Kendi kurdukları, kendi atadıkları mahkemelere rağmen bunların suç işledikleri ortaya çıkacak. MİT, Meclis’te suç işlediğini kabul etti zaten. İddianameye MİT Kanunu’na aykırılık diye bir şey yazmışlar. ‘MİT’in CHP’li ve MHP’li iş adamlarını fişleyip ihale verdirmez’ diye bir kanunu mu var. Var da bizim mi haberimiz yok? Yazdığım hazır arşivde duruyor. Hem suç işleyecekler hem dava açsınlar. Bunun hesabını verecekler. Bir yıldır ülkeyi muz cumhuriyetine çevirdiler. Ama muz cumhuriyeti olmadığını herkes öğrenecek.

 

 

MİT YASA DIŞI KURUM GİBİ GÖSTERİLDİ

 

 

Baransu hakkında açılan davanın iddianamesinde ise, MİT’in “yasa dışı bir kurum” gibi gösterilmeye çalışıldığı anlatıldı. İddianamede, “Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığınca, 14/06/2013 tarihinde yapılan suç duyurusunca Taraf Gazetesi’nde 13/06/2013 tarihinde Mehmet Baransu imzasıyla yayınlanan “CHP’li İşadamları MİT’te fişlenmiş” başlıklı yazıda, “Belgelere göre MİT, şirket ve şahısları, özel hayat, siyasi ve dini görüşüyle fişleyip Başbakanlığa şifahi olarak bildirmiş. Bunun için MİT’te özel telefon hattı kurulmuş.” vb ifadelerle, Müsteşarlığın ilgili mevzuata uygun olarak yerine getirdiği arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması faaliyetlerinin dışında kurumun yasadışı olarak insanları fişleyen bir kurum gibi gösterilmek suretiyle, kurumun görev ve faaliyetlerine ilişkin malumatın yayın yoluyla ifşa edildiğinin belirtilerek ilgili yayına ilişkin yasaklanma kararının talep edildiği…” şeklinde ifadeler yer aldı.

 

 

Kaynak: Taraf / Aysun Yazıcı