Aziz Yıldırım tahliye edildi

Aziz Yıldırım tahliye edildi
2 Temmuz 2012 12:17

Aziz Yıldırım tahliye oldu. Şike davasında 5 aydır devam eden duruşmalarda karar açıklandı. Tahliye edilen Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay ceza aldı. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe-Karabük, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Sivas, Eskişehir-Trabzon, Fenerbahçe-İBB maçlarından şike ve teşvikten suçlu bulundu. Diğer tutuklu sanıklar Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı da tahliye edildi. Böylece tutuklu kalmadı.

“Futbolda şike” iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 4’ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 23. duruşması görüldü. Tahliye edilen Aziz Yıldırım örgüt kurmak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Diğer tutuklu sanıklar Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı da tahliye edildi. Böylece tutuklu kalmadı.

Aziz Yıldırım’a verilen cezalar şöyle

Aziz Yıldırım örgüt kurmak suçundan 2 yıl 6 hapis cezası aldı

Aziz Yıldırım şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon tl para cezası

Aziz Yıldırım’ın 6222 sayılı yasadan önceki eylemlerine ise beraat kararı verildi

Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay

Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay ceza aldı.

Yıldırım’ın suçlu bulunduğu maçlar

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe-Karabük, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Sivas, Eskişehir-Trabzon, Fenerbahçe-İBB maçlarından şike ve teşvikten suçlu bulundu.

İbrahim Akın, Trabzon- İBB, FB-İBB, Beşiktaş-İBB maçlarından 1 yıl 6 ay ceza aldı.

Vederson, Trabzon-Bursa maçında teşvikten dolayı 5 ay hapis cezası verildi. Göksel Gümüşdağ beraat etti

Emenike’nin dosyası ayrıldı. Emenike’ye ilişkin karar verilmedi

Bülent Uygun, örgüt suçundan beraat etti. Eskişehir-Trabzon maçındaki teşvikten dolayı 11 ay 7 gün ceza aldı.

Hikmet Karaman beraat etti

İlhan Ekşioğlu şikeden 1 yılın üzerinde hapis cezası aldı. 900 bin adli para cezasını çarptırıldı. Maçlar şöyle: Trabzon-Bursa, Eskişehir – Trabzon, Trabzon-İBB, Fenerbahçe-ankargücü, Sivas-Fenerbahçe

Şekip Mosturoğlu: şikeden 1 yıl 10 ay 10 gün ceza aldı. Örgüt suçundan beraat etti

Mehmet Yıldız: Şikeden 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı

Nevzat Şakar FB- Ankaragücü maçından beraat etti

Sadri Şener FB-Ankaragücü maçından beraat etti.

Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 100 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Ümit Karan: Trabzon- Eskişehir maçında teşvikten 7 ay 15 gün hapis cezası aldı. 66 bin TL de para cezası verildi.

Sercan Yıldırım beraat etti.

Zeki Mazlum ve Zafer Önder İpek beraat etti.

SON SÖZLER SORULDU
Mahkeme Başkanı, “Yargılamaya son vereceğiz. Sanıklardan ve müdafiilerden son sözleri soracağız” dedi. Bunun ardından ilk olarak Sani Şener’in adına vekili avukat Cemalettin Mutlu son sözü söyledi. Avukat Mutlu ‘Beraatini talep ediyorum” diye konuştu.

YILDIRIM’IN SON SÖZLERİ
Son sözleri sorulan tutuklu sanık Aziz Yıldırım, “TFF’nin oynattığı tüm maçların pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılıyor. Bugün buruda vereceğiniz karar ile hem bizler hem sizler tarih önünde yargılanacaksınız.Türkiye Cumhuriyeti savcı ve hakimlerine güveniyoruz. Dar ağacında olsakta son sözümüz Fenerbahçe. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, son sözü sorulan Aziz Yıldırım, ”Bugün burada hem bizler yargılanıyoruz hem de siz vereceğiniz karar nedeniyle tarih önünde yargılanacaksınız. İnşallah bu karar
 hepimizin yüz akı olur. TFF’nin oynattığı bütün maçların pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılıyor. Baştan söylediğimi şimdi de söylüyorum. Darağacında olsak da son sözümüz Fenerbahçe” dedi.

 ”Mahkemenize güveniyoruz” ifadesini de kullanan Yıldırım, beraatini ve tahliyesini istedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: “Umarım Türk milletine ve size hayırlı olur”

“Futbolda şike” iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 4’ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 23. duruşmasında sanıklara son sözleri soruldu. Son sözlerin ardından karar için ara verildi. 1 saat ara verildiğini belirten Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Umarım Türk milletine ve size hayırlı olur” dedi.

TARAFTARLAR UMUTLU: “HAKLIYIZ, KAZANACAĞIZ”

Kararların verileceği bugün erken saatlerde taraftarlar Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nın önünde toplanırken, yaklaşık 100 kişilik grup tezahüratlarla seslerini duyurmaya çalışıyorlar.
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve bugünkü duruşmada kararın çıkması beklenen davanın görüldüğü Çağlayan’daki adliye önünde
toplanmaya başlayan taraftarlar, ellerindeki Fenerbahçe bayraklarıyla “Aziz Başkan” sloganları attılar.

Özellikle Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu’na desteklerini esirgemeyen taraftarlar, “Son sözümüz, haklıyız kazanacağız” şeklinde pankart açtılar.

VOLKAN DEMİREL VE ABDULLAH KİĞILI ADLİYEYE GELDİ
Öte yandan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı ile Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel adliyeye geldi.

YILDIRIM’A 27 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Davanın ilk duruşması ise, 14 Şubat’ta gerçekleşti. Savcı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a 6 maçta şike,

3 maçta teşvik primi ve ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak-yönetmek suçlarından 3 yıl 10 ay 15 günden 27 yıl’a kadar hapis istedi.

Fenerbahçe yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mostoroğlu hakkında ise örgüt üyesi olmak ile şike ve teşvik primi suçlamalarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.

Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havuçcu için şike yaptığı iddiasıyla 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.