Avukatlık mesleği ve genel kapsamı

Avukatlık mesleği ve genel kapsamı
28 Haziran 2016 14:51

Devlet ile bireyler, bireyler ile diğer kişiler ya da özel ya da kamu kuruluşları arasında çıkan tüm anlaşmazlıklarda davacı ya da davalı kişileri, mahkeme önünde topladığı kanıtlar çerçevesinde savunan kişilere avukat denir.

 

 

 

Avukatlar, mahkemedeki davadan sorumlu olan hâkim ya da hâkimler karşısında davalı ya da davacıların suçsuz olduğunu ispat etmeye çalışan kişilerdir, diyebiliriz. Sizler de herhangi bir mahkemede görülen davada, davacı ya da davalı taraflardan biri iseniz, avukatlardan yardım alabilir ve davanın sizin lehinize sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu aşamada seçtiğiniz avukatın konusunda uzmanlaşmış ve deneyimli bir kişi olmasına da dikkat etmeli, Eskişehir avukat araştırması yaptıktan sonra sizin için en uygun avukatı seçmelisiniz. Aksi halde suçsuz olduğunuz bir davanın sizin aleyhinize, hiçte beklemediğiniz ve istemediğiniz bir şekilde sonuçlanmasına neden olabilirsiniz.

 
Farklı dallarda görev alan yetenekli avukatlar

 
Avukat olarak görev yapan kişilerin kesinlikle hukuk fakültelerinin herhangi birinden mezun olması gerekir. Ülkemizde hukuk lisans eğitimi veren üniversitelerde ise genel olarak eğitimin 4 yıl sürdüğünü ve bu süre içerisinde tüm avukatların her alanda bilgi edindiklerini, söyleyebiliriz. Ancak bir avukatın her konuda yetkin olması için aldığı eğitim yeterli değildir ve eğitim sonrasında bu kişilerin belirli bir süre de staj yapması gerekir. Staj sonrası uzmanlaşmak istediği alanı seçen avukatlar, mesleklerinde daha başarılı olabilir. Sizler de staj sonrasında uzmanlık alanını boşanma avukatı olarak belirlemiş olan Eskişehir boşanma avukatı olarak görev yapan kişilerden yardım alarak, boşanma ve nafaka gibi ailevi konularda mahkemeden en verimli sonucu alabilirsiniz. Seçtiğiniz boşanma avukatının medeni hukuk konusunda başarılı olmasına da özen göstermeli ve daha önceki iş deneyimini ve özgeçmişini de dikkate almalısınız.

 
Medeni hukuk, Ceza hukuku, Anayasa hukuku gibi birçok konuda eğitim alan ve her konuda avukatlık yapma yetkisine sahip olan avukatların bir diğer görevli ve yetkili oldukları hukuk ise İcra Hukukudur. İcrada olan bir eviniz ya da taşınmaz malınız varsa bu durumla ilgilenmesi için görevlendirmek üzere Eskişehir icra avukatı ile iletişime geçebilir ve icra takibinin yasal dayanaklarından icra takip sürecine kadar her konuda avukatlarınızın sizler adına işlem yapmasını sağlayabilirsiniz.