Ateizm Derneği Milli Eğitim’i şikayet etti

Ateizm Derneği Milli Eğitim’i şikayet etti
23 Ekim 2014 17:40

Ateizm Derneği İzmir Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın imam hatip okullarının yöneticilerine ‘İzmir’deki ateist ve komünist düşüncedeki öğretmenlerin defterini dürün’, ‘İzmirli’lerin beyni uyuşmuş dumura uğramışlar’ dediği iddiaları üzerine herhangi bir inceleme ve soruşturma başlatılmamasına karşı suç duyurusunda bulundu.

 

 

Ateizm Derneği İzmir Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın imam hatip okullarının yöneticilerine ‘İzmir’deki ateist ve komünist düşüncedeki öğretmenlerin defterini dürün’, ‘İzmirli’lerin beyni uyuşmuş dumura uğramışlar’ dediği iddiaları üzerine herhangi bir inceleme ve soruşturma başlatılmamasına karşı suç duyurusunda bulundu. İzmir Adliyesine giderek, İl Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurunda bulunan dernek üyeleri, Bardakçı’nın söylediği öne sürülen sözlerinde, birden fazla nefret söylemi bulunduğunu, hakaret ve aşağılamaların da konuşmada görüldüğünü dile getirdiler.

 

 

‘YETKİLİLER SESSİZ’

 
Dernek basın açıklamasında “Ateizm Derneği’nin varoluş sebebi olan bu tür haksızlıklara, ayrımcılıklara, hedef göstermelere, suça teşvik edici azmettirmelere, linç kültürüne ya da tehdit ve hakaretlere karşı sessiz kalması, seyirci kalması mümkün değildir. Vefa Bardakçı’nın söylediği iddia edilen sözlerinin kamuoyuna yansımasından bu yana devlet yetkililerinden hiç birisinin İl Milli Eğitim Müdürü hakkında hiçbir şey yapmadığını görüyor ve dernek olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılarından gereğini yapmalarını istiyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: Birgün / Gülsen Candemir