Arınç geri adım atmadı

Arınç geri adım atmadı
23 Mart 2015 10:37

Arınç, Erdoğan’ı eleştirdiği önceki günkü açıklamalarının arkasında durarak, ‘Davutoğlu’nu kamuoyunda yıpranmasına yol açabilecek her türlü tehlikeye karşı savunurum’ dedi.

 

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili sözlerinin hükümetle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında “çatlak” olarak yorumlanmasına “gerek olmadığını” belirterek “Davutoğlu’nu kamuoyunda yıpranmasına yol açabilecek her türlü tehlikeye karşı savunurum. Cumhurbaşkanımızın ikazlarına, irşatlarına, önerilerine, tekliflerine yeri geldiği zaman da eleştirilerine şüphesiz ihtiyacımız var; ancak eleştiri mekanizmasının gazetecilere karşı, ekran önünde, itham edercesine, bir kısım insanlar tarafından yanlış anlaşılmalara yol açmaması lazım” dedi. Erdoğan’ın çözüm sürecindeki İzleme Heyeti’ne olumlu bakmadığını söylemesi, Arınç’ın da “Açıklamaları kişiseldir” tepkisinin ardından yaşanan kriz dün de devam etti. Arınç, bu sözlerinin ardından önceki akşamki programını iptal etmişti. Cihan Haber Ajansı, Arınç’ın dünkü programını da iptal ettiğini duyurdu. Habere göre Arınç, dün 14.00’te Yeni Dünya Vakfı tarafından Hacı Bayram Konferans Salonu’nda düzenlenen İslam Dünyası Semineri’ne katılamayacağını iletti. Program, Anadolu Ajansı’nın da gündeminde de yer almadı; ancak Arınç, iptal edildiği belirtilen programa katıldı ve konferansını verdi. Programın ardından Arınç, gazetecilerin yaşanan polemiğe ilişkin sorularını yanıtladı.

 

‘İyi niyetli, yapıcı’

 

Çözüm sürecinde hükümetle Cumhurbaşkanlığı arasında bir çatlağın oluşup oluşmadığına ilişkin soru üzerine Arınç, “Bu sözlere gerek yok” dedi. Önceki günkü konuşmalarının iyi niyetli ve yapıcı olduğunu düşündüğünü aktaran Arınç, “Bundan kimsenin memnuniyetsizlik duyması mümkün değil. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yeni bir durum olursa, sorarsınız size yanıt veririm” diye konuştu.

 

‘Başbakan’ı savunurum’

 

Gazetecilerin “Bir ayrılık mı var, bir farklılık mı var” sorularını garip karşılamadığını dile getiren Arınç, olan bitenlerin herkesin gözü önünde olduğunu dile getirdi. Arınç, “Ben bir hükümet üyesiyim. Bir başbakanım var. Bu hükümet 7 aydan beri ülkeyi yönetiyor. 7 Haziran’dan sonra Davutoğlu liderliğindeki hükümetimiz görevine devam edecek. Dolayısıyla ben hem kendi şahsım, bir bakan olarak Davutoğlu’nu kamuoyunda yıpranmasına yol açabilecek her türlü tehlikeye karşı savunurum. Çünkü hükümetimiz, partimiz seçimlere giriyor. Güçlü bir görüntü, güçlü bir hükümet, güçlü bir karar mekanizması olmasını da halkımız arzu eder ve bilir. Buna gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Muhalefetin ekmeğine yağ sürecek hiçbir davranışta bulunmamalıyız” dedi.

 

Dünkü açıklamalarının herkes tarafından olumlu karşıladığını aktaran Arınç, “Cumhurbaşkanımıza sevgimiz, saygımızda eksilme olmaz. Yıllardır siyaset arkadaşıyız. 12 yıl başbakanlığımızı yaptı. Çok başarılı bir seçimle de halkımızın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı oldu. Elbette söyledikleri, gösterdiği yol bizim için çok önemlidir; ama hükümetimizin de bir sorumluluğu vardır. Hükümetimizin hem Meclis içinde denetime karşı hem de seçimlerde halkımıza karşı sorumluluğu vardır” diye konuştu.

 

‘İtham edercesine…’

 

Hükümetin gücünün millet tarafıdan bilinmesi gerektiğine işaret eden Arınç, “Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın ikazlarına, irşatlarına, önerilerine, tekliflerine yeri geldiği zaman da eleştirilerine şüphesiz ihtiyacımız var; ancak eleştiri mekanizmasının gazetecilere karşı, ekran önünde, itham edercesine, hükümeti güçsüz göstermek şeklinde anlayabilecekleri de düşünüldüğünde, bir kısım insanlar tarafından yanlış anlaşılmalara yol açmaması lazım” dedi.

 

‘Hükümet var’

 

Arınç dünün, hükümetle Cumhurbaşkanı arasında iyi ilişkilerin en iyi düzeyde devam edeceği konusunda bir örnek olduğuna işaret ederek, “Herkes mutlu olsun, Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, gücünü biliyoruz. Ülkemiz için yapacağı hayırlı hizmetlerin farkındayız ama unutmayın, bu ülkede bir hükümet var. Bu hükümet seçime girecek. Bu hükümet inşallah 7 Haziran’dan sonra daha güçlü olarak yoluna devam edecek. Bu gücümüzün de herkes tarafından bilinmesi lazım” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Cumhuriyet