Ali İsmail Korkmaz için ‘Adalet Yürüyüşü’

Ali İsmail Korkmaz için ‘Adalet Yürüyüşü’
18 Ağustos 2013 09:39

Eskişehir’de yaklaşık 150 kişi, 2 Haziran’da Gezi Parkı protestolarını sırasında saldırıya uğrayan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamanı yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için yürüdü.

 

 ‘Adalet Yürüyüşü’ adı altında gerçekleştirilen yürüyüş sonunda cadde trafiğe kapatılıp oturma eylemi yapıldı. Yolun kapatılması nedeniyle özel halk otobüsü şoförü ile göstericiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi’ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde bu akşam toplanan kalabalık, ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’, ‘Her Yer Taksim her yer direniş’ ve ‘Katilleri istiyoruz’ sloganı atarak yürüyüşe geçti. Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi’ne gelen kalabalık burada yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Polisler de oturma eyleminin yapıldığı yerin karşısında bulunan Ak parti il binası önünde TOMA araçlarıyla güvenlik önlemi aldı. Kalabalık Gezi Parkı protestoları sırasında yaşamlarını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle gruptakiler ile bir özel halk otobüsü şoförü arasında tartışma yaşandı. Otobüsü tekmeleyen bir gösterici arkadaşları tarafından uzaklaştırıldı. Özel halk otobüsü şoförleri de araçlarını geri döndürüp başka yoldan gitmek zorunda kaldı.

Burada grup adına basın açıklamasını Yaşar Sami Özten okudu. Özten şunları kaydetti: “Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin bulunması için yürütülen soruşturma devam ediyor. Ali İsmail’in katilleriyle ilgili deliller karartıldı, süreç yavaşlatıldı. Ali İsmail Korkmaz’ı dövenlerden 5-6 tanesinin polis olduğu bilindiği halde şimdiye kadar sadece bir polis ve 4 sivil faşist tutuklandı. Yargı sadece sivil faşistleri tutuklayarak polisleri ve sorumluları saklamaktadır. O gece orada Ali İsmail ve diğer arkadaşlarımızı döven bütün suçludur Ali İsmail’e vuran, sivil faşistleri vurmaya teşvik eden, vuranları izleyen tüm polisler, polislere saldırı emrini veren emniyet amirleri, Ali İsmail’i arkadaşlarının dövdüğün söyleyen Vali Güngör Azim Tuna ve ‘Polise emri ben verdim’ diyen Tayyip Erdoğan, Ali’nin katlinden sorumludur. Bizler Ali İsmail Korkmaz davasının takipçisi olacağımızı söyledik ve sözümüzde durduk. Katiller, yakalarını sıyıracaklarını sanmasınlar. Bundan sonra da yılmadan, usanmadan katillerin hesap vermesi için mücadele edeceğiz.”

Çalınan saz eşliğinde şiirler okuyup türküler söyleyen kalabalık yaklaşık bir saat oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.