AKP logolu Atatürk posteri!

AKP logolu Atatürk posteri!
10 Kasım 2017 15:40

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. Yılında AKP’liler Atatürk’e sarıldı. Bazı AKP’li ilçe teşkilatları Anıtkabir’e için otobüs kaldırırken, AKP’li belediyeler de konser ve gösteri programları düzenledi. AKP İzmir İl Başkanlığı ise Atatürk’ün kumaştan dev posterine logo bastırdı. İzmir’in yerel gazetesi Yeni Asır ile birlikte dağıtılan AKP logolu poster İzmirlileri kızdırdı.

 

 

Deniz Ayhan / Sözcü

 

 

Yeni Asır Gazetesi, AKP İzmir İl Başkanlığı’nın desteğiyle okurlarına kumaş Atatürk posteri hediye etti. Ancak Atatürk posterinin altında AKP logosu ve “AKP İzmir İl Başkanlığı” ifadesinin yer alması okurları kızdırdı. Okurlar, “Temeli atılıp unutulan projelerle İzmir’i kandıramayanlar, şimdi de gazeteler ile ücretsiz dağıttığı Atatürk Posteri ile kandırmaya çalışıyor”, “Poster için teşekkür ederiz ama alttaki logo ne anlama geliyor?”, “Atatürkçü görünerek oy artıramazsınız” diyerek tepki verdi.

 

 

akp-poster-2

 

Gazete önceki gün, 10 Kasım günü Atatürk’ün dev kumaş posterini dağıtacağını “Türk basın tarihinde bir ilk… Yarınki gazetenizi bugünden ayırtın. Kaliteli kumaştan dev Atatürk posteri 10 Kasım’da ücretsiz” ifadeleriyle duyurmuştu ancak duyuruda AKP logosundan ve AKP İzmir İl Başkanlığı’ndan söz edilmemişti. 10 Kasım’daki baskıda ise “Kaliteli kumaştan dev Atatürk posteri AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın desteğiyle okurlarımıza armağan olsun” ifadesi yer aldı.