'TSK'dan hainler çıkmayacaktır'

'TSK'dan hainler çıkmayacaktır'
15 Ocak 2013 13:28

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

 

 

 

 

 

 

Silivri ziyareti ile ilgili olarak Bahçeli,

 

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinden hainler, işbirlikçiler ve hele hele teröristler asla çıkmayacaktır. Terörist arayanlar, terörist görmek isteyenler Türk askerine değil, İmralı’ya bakmalı, Kandil’e kilitlenmeli, Barzani’nin yüzüne odaklanmalı ve AKP’nin müzakere ortaklarına yönelmelidir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde terörist bulmaya çalışmak, genelkurmay başkanlarını canilerle aynı kalıba sokmak ve Kandil’deki inleri Peygamber ocağıyla çakıştırmak, ancak ve ancak amel defterleri kapkara kesilmiş maskaraların işidir. Bizim Silivri’ye gidişimizi İmralı’ya misilleme olarak tevil edenler veya İmralı’yla Silivri’yi aynı kategoriye soktuğumuzu söyleyenler evvela Sayın Başbuğ’a kimlerin terörist muamelesi yaptığını görmeli ve az da olsa vicdanları kaldıysa bunu itiraf etmelidirler. Silivri, şüphesiz İmralı’nın eşiti, aynısı ve bir türevi değildir. Genelkurmay başkanlığı yapan birisinin altından kalkılamayacak ve izahı asla olmayacak suçlamaya yönelik öteden beri eleştirimiz ortadadır. Biz Başbakan Erdoğan gibi, Allah’a şükürler olsun, dün dediğimizi bugün sakatlayacak zihni bir bayağılığın içine hiç düşmedik, düşmeye de niyetimiz yoktur. Bunun için adımlarımız tutarlı ve birbiriyle uyumludur” diye konuştu.

 

 

“ÖRGÜT, BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN’I KURMAYA KADAR İŞİ GÖTÜRECEKTİR”

 

AKP’nin hem İmralı ile hem de Kandil’le eşzamanlı olarak görüşmeler ve müzakereler yaptığını söyleyen Bahçeli,

 

 

“Yandaş basından sızdırıldığı kadarıyla, İmralı canisinin ayrı devlet talebinin olmadığı, demokratik özerklikten vazgeçtiği yalanları sürdürülen psikolojik operasyon kapsamında kamuoyuna servis edilmektedir. PKK’nın silah bırakmaya niyeti olmadığı tümüyle meydandadır. Nihayetinde bölgesel bir aktöre ve uluslararası bir çeteye evrilen kanlı örgüt, Türkiye’yi bölmeye, federasyonu sağlamaya ve bağımsız Kürdistan’ı kurmaya kadar işi götürecektir. Başbakan Erdoğan ve partisi ise buna hazırdır. Zaten hükümetin caniyle ve dağ kadrosuyla görüşmesi başka türlü izah edilemeyecektir” diye konuştu.

 

 

AKP EŞİTTİR BDP ARTI CHP ARTI PKK



Bahçeli, “Ne marazi bir tavırdır ki, BDP denen Kandil imalatı, İmralı kuklası, Barzani oyuncağı, Paris’teki olaydan sonra ortalığı ayağa kaldırmış ve tehditvari ifadelerini arkası arkasına sıralamıştır. AKP’li başbakan yardımcısı üzülmüş, CHP’li bir milletvekili taziye turuna çıkmıştır. Tüm yaşananlar bize, AKP eşittir BDP artı CHP artı PKK gerçeğine bir kez daha işaret etmektedir” dedi.

Bahçeli, “Son olarak geçtiğimiz hafta cumartesi günü, takındığı üslubuyla nereden ve hangi yabancı kaynaklardan beslendiğini gösteren, eski Marksist, yeni Amerikancı ve vahşi batı varisi bir gazeteci bize yönelik; tıpkı Western filmlerindeki kovboylar gibi “hey senö diye seslenmiş ve asıl bölücü olarak bizi göstermiştir.Önce şunu ifade etmeliyim ki, Allah bu oniki kişilik kötü adamdan oluşan kadronun en gediklisini ıslah etsin ve kendisini hidayete erdirsin. Bize bölücü diyebilmek için bir insanın Allah korkusundan ve kul utancından uzaklaşması yeterlidir. Geçmişinde devrimci şiddet, cuntacılık, 9 Martçılık, darbecilik, iftiracılık, demokrasi düşmanlığı, özgürlük karşıtlığı bulunan birisinin, bugün bize demokratlık taslaması, özgürlük dersi vermesi zırvayla bile örtüşmeyecektir. Bu malum gazeteciye Merhum Ömer Seyfettin’in Sivrisinek isimli hikayesini okumasını öneriyor, oradaki Efruz bey karakteriyle kendisini kıyaslamasını temenni ediyor, rüzgara kafa tutan sivrisineğin nasıl çatı aralarına sığınmak zorunda kaldığını öğrenmesini diliyorum” diye konuştu.