10 Kasım’a soruşturma

10 Kasım’a soruşturma
20 Kasım 2014 09:30

İstanbul Kartal Semiha Şakir Anadolu Lisesi’nde 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü töreni soruşturmalık oldu. Mustafa Kemal’in ölüm yıldönümü için okulda bir hafta önceden toplanan ‘tören komisyonu’ etkinlik programını oluşturdu.

 

 

Tören günü program çerçevesinde okutulan bir şiirde geçen, “Medeniyetin yerini gericiler almış’ dizesi ve aynı törende okutulan Atatürk’ün Bursa Nutku’nda geçen ifadeler nedeniyle okul yönetimi tören komisyonunda bulunan öğretmenler hakkında inceleme başlattı.

 
Tören komisyonuna bir yazı gönderen okul müdürü Fatma Sönmez, okutulan şiirin başörtülü öğrencileri rencide ettiğini, Atatürk’ün Bursa Nutku’nun daha önce yasak olmasına rağmen (oysa şimdi yasak değil) törende neden okutulduğunun izah edilmesi için inceleme başlattı.

 

 

‘Gericilik demek suç olamaz’

 

 
Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan, “Daha önce sadece ilköğretimler için içinde geçen savaş, jop, polis, ordu gibi ifadeler nedeniyle önerilmeyen Bursa Nutku’nun törende lise öğrencisine okutulmasının herhangi bir sakıncası yoktur” dedi. “Bilimsel bilginin tahrifatına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinin okullarda kendine yer bulmaya başladığını görüyoruz. Yeni atanan müdürler bu konularda birbirileriyle yarışır oldu” diyen Aydoğan, “Gericilik, yobazlık, gerçek laiklik gibi kavramların okullarda kullanılmasının suç unsuru sayılacağı bir eğitim sistemine doğru sürükleniyoruz. Biz gerçek laikliği savunan, bilimden yana olan öğretmenlerle birlikte buna karşı çıkacağız” dedi.

 

 

Kaynak: Birgün / Serbay Mansuroğlu