İnce’den Erdoğan’a: Diyarbakır mitingimde AK Partili kardeşlerim de vardı!

İnce’den Erdoğan’a: Diyarbakır mitingimde AK Partili kardeşlerim de vardı!
12 Haziran 2018 14:26

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.

 

İnce’nin konuşmasından satırbaşları:

 

 

“İnsanlara yalan söylemiyorum. Dün Diyarbakır’daydım, Erdoğan Muharrem İnce’nin mitingine HDP’liler de gitmiş diyor. Diyarbakır’da benim mitingimde AK Partili kardeşlerim de vardı. Kimseyi dışlamayacağız, 81 milyon herkesi kucaklayacağız.”

 

Yapay zeka olacak, robotlar olacak. Robotlar insanların teknolojik çocukları olacak. Uzay turizmi olacak. Yani 10 sene sonra dünya buralara gelecek. Bizimki de her mahallede kıraathane açacak.

Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları…

 

“Meğer kek ustasıymış?”

 

Gündüz keki bedava yedi de akşam yemeği ne olacak? Meydanlarda ustayım diyor ya, meğer kek ustasıymış. 2018’in ilk çeyreğinde yazde 7.4 büyüdü. Sayın Erdoğan istediğin TV kanalında madem ustasın, ekonomistsin, diplomanı sormayacağım söz. Bir şeyi soracağım. Sadece ekonomi konuşacağız. Kayseri ‘den dünyanın oyunu alıyorsun. Gerçi bu sefer alayamayacaksın. Sayın Erdoğan, gel bir TC kanalında ekonomi tartış benimle. Ben sana Sayın Erdoğan diyorum. O bana, bak Muharrem diyor. Ben sana bakamam, devlet sana bakıyor, sen de yakınlarına bakıyorsun. Ben fakir fukaraya bakacağım.

Kayseri’den açıklıyorum Bu iş tamam. İntikam yok, rövanş yok. Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Bu değişimi gittiğim her yerde görüyorum.  Türkiye’nin bir dirilişe ihtiyacı var.

Danıştay üyesi, benim alehimde tweet atıyor. Sİze söz veriyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde hiçbir hakim benim rakiplerimi söz söyleyemeyecek. Hakim savcı siyasete girerse olmaz.

Yargıtay salonuna girdiğimde, yargıçlar ayağa kalkmayacak. Yüksek yargıçlar Cumhurbaşkanı gelince ayağa kalkıyorsa onlar adalet dağıtamaz. Yargıçlar gerekirse beni de yaargılacak.

Türkiye’yi saygın hukuk devleti yapacağız.

Bana diyor ki nasıl yapacaksın?

Yıl 1926 savaştan çıkmıssın. 26 yılında Kayseri ‘ye bir fabrika kuruluyor. Uçak fabrikası. 200 tane uçak yapılıyor. 2018 yılında 11 milyarlık uçak aldık Amerika’dan.

Emekliye asgari ücret tutarında maaş diyorum. Nerden bulacaksın diyor.

Erdoğan beyaz Türk, ben bu ülkenin zencisiyim. Erdoğan saraylı ben milletin evladıyım.

Özel uçak tuttuk buraya gelirken sizin paralarla. Uçağın yakıtı bitiyor, biraz daha ateşleyin. Mitingden sonra bankaya. 3-5 fark etmez.

Saray’a hurma ağacı dikmişler. Fransa’dan gelmişler yerden ısıtma yapmışlar. Beyefendi hurmaları taze taze yesin diye. Saray’daki hurma ağacına Fransa’dan uzman getirmişler.

Erdoğan’a bir slogan buldum.’Vakit Türkiye Vakti’ değil  ‘Vakit Jübile Vakti’

O her mahalleye kıraathane açacağım dedi ya, ben her mahalleye kreş açacağım. Her aileye bir bir ev, har aileye bir maaş.

Ben sizin çocuklarınıza güzel hayaller kurduracağım. Kadınlar ve gençler sizinle birlikte büyük değişimin öncülüğünü yapacağız.

Okul bitti kredi kesiliyor. İş bulana kadar krediyi kesmeyeceğim. Söz. Sizden isteğim şu: 24 Haziran’a kadar er biriniz en az 3 kişiyi ikna edeceksiniz. Söz mü?

Peki: Sandıklara sahip çıkacaksınız. Oyunu kullandın. Eve gitmek yok, okulun bahçesinde beklyeceksin. Gece sayım yaptı. Sandık görevlisi seçim kurulana gitti. Nereye gideceksiniz, Seçim kurulunun önüne. Ben nereye? Yüksek Seçim Kurulu’nun önüne.

Şımarıklık yok, zafer sarhoşluğu yok, mazeret yok, marifet var.

Kayseri mitingini sonlandıran İnce, “Bir şeyi unuttum” diyerek sahneye döndü. İnce kitleyle birlikte selfi çekti

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

page