Kurmaylarından Erdoğan’a ağır sözler!

Kurmaylarından Erdoğan’a ağır sözler!
20 Temmuz 2014 11:29

AKP Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ile Süleyman Soylu’nun birkaç yıl önce yaptıkları “Erdoğan’ın İsrail politikası” eleştirisi yeniden gündemde.

 

 

2012′deki AKP kongresinde bizzat Başkan Erdoğan’ın davetiyle AKP’li olan eski HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun “Erdoğan’ın İsrail politikası eleştirisi” yeniden gündeme geldi.

 

 

İSRAİL EN BÜYÜK ZAFERİ AKP SAYESİNDE KAZANDI

 

 

HAS Parti Genel Başkanlığı döneminde Hükümete ve Başbakan Erdoğan’a ağır eleştilerde bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2008 yılı sonundaki İsrail’in Gazze harekatı sonrası Başbakan Erdoğan’a ağır eleştirilerde bulunmuştu. CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin Meclis kürsüsünden yaptığı tarihi İsrail konuşmasında da hatırlattığı gibi Kurtulmuş’un yaklaşık 3 yıl önce
“İsrail en büyük zaferini AKP sayesinde kazandı. Birleşmiş Milletlerin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunda İsrail’in nükleer kapasitesi var mı, yok mu oylamasında Türk delegasyonu çekimser kaldı. Geçtiğimiz sene 2010 Mayısında da Türkiye İsrail’in OECD üyeliğini onayladı, veto ettiğimiz takdirde üye olması mümkün değildi. Daha önce bir çok ülke veto etmişti. Otel lobisinde değil, Birleşmiş Milletlerde, OECD salonlarında ‘one minute’ demek marifettir. Sayın Başbakanın kalbi Ali diyor, dili Muaviye söylüyor.” dediği ortaya çıktı.

 

 

BİR AĞIR ELEŞTİRİ DE SÜLEYMAN SOYLU’DAN

 

 

Numan Kurtulmuş ile birlikte 2012′deki AKP kongresinde ‘gömleğini değiştiren’ eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun da o dönem hükümete ağır eleştirilerde bulunduğu ortaya çıktı.

 

 

DP Genel Başkanı’yken 28 Aralık 2008′deki bir yurt gezisinde İsrail’in Gazze harekatını eleştiren Soylu’nun, hükümeti eleştirdiği sözler yeniden gündeme geldi.

 

 

ERDOĞAN MÜSLÜMAN ÜLKELERİN KALBİNİ ALMAKLA GÖREVLENDİRİLDİ

 

 

İşte 28 Aralık 2008 tarihli o haber:

 

 

Demokrat Parti Genel Başkanı, Süleyman Soylu Türkiye’yi karış karış gezmeye devam ediyor. 2008 yılının son gününde, Tokat’ın, Turhal ilçesinde, vatandaşlara seslenen Süleyman Soylu, AKP Hükümeti’ne sert eleştirilerde bulundu. Hükümeti, başarısız politikalar izlemekle eleştiren Demokrat Parti Genel Başkanı Soylu, AKP’yı Çarkıfeleğe benzeterek, “Çeviriyorsun, boş geliyor. Bir daha çeviriyorsun, pas geliyor” dedi.

 

 

“Günlerdir, , Filistin’de Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı acılar ciğerimize saplandı” diyen Demokrat Parti Genel Başkanı Soylu, İsrail’i Filistin’de orantısız güç kullanarak, katliam yapmakla suçladı.

 

 

Soylu, “Sen Olmert’le görüşüyorsun, ertesi gün bu katliamlar oluyor. Eğer Kırat iktidarda olsaydı, gök kubbe bu katliamı yapanların başına yıkılırdı. Önce çıktın, “Arabulucuyum” dedin, şimdi bölgedeki Müslüman ülkelerin kalbini almakla görevlendirildin. Ey Recep Tayyip Erdoğan, boyun eydin, emir eri oldun, milletin ümitlerini boşa çıkardın. Boyan döküldü Tayip Erdoğan” sözleri ile İsrail’in gerçekleştirdiği katliamdan, Başbakanı sorumlu tuttu.

 

 

Hükümetin, kavga çıkarma ve ülkeyi bölme konusunda uzman olduğunu vurgulayan Süleyman Soylu, ” Bu Hükümetin hakkından ancak Demokrat Parti gelir. Onların tek becerileri kavga çıkarmak, kaos oluşturmak, milletin değerleri üzerinden çekişmektir. Yeter artık milletimi bölmesinler, milletimi ayrıştırmasınlar, milletimin değerleriyle, inançlarıyla uğraşmasınlar. Bekleyin Kırat geldiğinde hizmeti göreceksiniz, lider Türkiye’yi göreceksiniz” dedi.

 

 

Kaynak: Sözcü / Deniz Ayas