Kış Bahçesi

Kış Bahçesi
18 Mayıs 2017 18:00

Şehirlerde yaşayan kişilerin, yeşilliğe ve doğaya karşı hayranlığı her geçen gün artsada, villa ve müstakil evlerinize kış aylarında bile bahçe yaratabilmeniz mümkün. Yazın parklarda, bahçelerde bu özlemi gidermek biraz daha kolaydır. Ancak kışın, hava şartlarından dolayı parkların ve açık alanların kullanımı daha zor olduğu için kış bahçesi ihtiyaçlar dahilinde gündeme gelen oldukça da dekoratif olan bir yapıdır.

 

 

 

 
Nereler Kış Bahçesi Olabilir?
Müstakil ya da bahçe katlı binalarda kış bahçesi yapmak hali hazırda bir yer olduğu için, dekorasyon işleri ile kış bahçesi yapılabilir. Bahçeye sahip olmayan evler ise balkonlarını kış bahçesi yapılabilir ancak balkonların büyüklüğü oldukça önemlidir, küçük alanlar ve küçük balkonlar için pek fazla tercih edilmemektedir.

 
Kış Bahçesi Nasıl Yapılır?

 
Öncelikle güneş alması ve ortamın ılık olması sağlanır. Mevcut bir bahçe var ise üzeri kapatılır, yan tarafları ise açıla bilen camlarla kapatmak en basit olanıdır. Ancak bahçe kapatmanın kullanım açısından ve kullanılan malzemenin kalitesinden ve görselliğinden dolayı farklı sistemleri vardır.

 

 

Bahçe Hazırlık Süreci

 
Öncelikle iskelenin malzemesine karar verilir. İskelede kullanılabilecek malzemeler ahşap, alüminyum profil ya da pimapen olabilir. İskele malzemesinden sonra cam seçimine karar verilir, renkli cam, buzlu cam, çift cam tercih edilebilir.

 

 
Malzeme seçiminden sonra tavanın açılabilir sistem mi yoksa sabit tavan mı olacağına karar verilir. Yan bölmeler katlanır camlar ile kapatılırken, kullanıma uygun giriş kapısı belirlenmelidir.

 
Her ne kadar katlanır cam olsa da, bahçeye mobilya yerleştirilmesi ve girip çıkmanın kolay olması için kapının unutulmaması gerekir.
Kış bahçesi olarak balkon düzenlenecek ise çatı sistemi maliyeti ortadan kalkar. Balkonun cam ile kapatılması yeterli olacaktır. Girişte evden olacağı için kullanımı kolay olur. Ancak zemin kat bir evin balkonu kış bahçesi yapılacak ise kış bahçesinden bağımsız bölümlere çıkabilmek için ikinci bir kapı düşünülebilir.

 
Zemin seçimi

 
Balkon kış bahçesi yapılacak ise zemin evin zeminine uygun tercih edilebilir.

 
Açık bahçe, kış bahçesi yapılacak ise zemin seçiminde rutubeti önleyici malzemelerin seçilmesi isabetli olur, ancak bahçenin belirli bir kısmı bir cam tuğla veya krom çit ile ayrılarak zemin toprak bırakılıp, bodur bitkiler ekilebilir.

 
Bitki seçimi

 
Kış bahçesine çok uzamayan bitkiler ve yaz kış yeşil kalan bitkiler tercih edilebilir. Camdan gelen güneş ile beslenecekleri için güneşin geliş açısına göre güneşe dayanıklı ve daha az güneşi seven bitkiler dikkatli ekilmelidir.

 
Dekorasyon

 
Kış bahçesi, özel yaşam alanları olduğu için, maksimum rahat olmasına özen gösterilmeli. Bir sallanır sandalye, içine gömülecek kadar yumuşak bir koltuk, rahat çay+kahve içilebilecek hatta misafir ağırlanabilecek, bir oturma grubu, soğuk günlerde kullanmak için ısıtıcı, mümkünse odun sobası ve okuma koltuğu ile okuma lambası ile dekorasyon tamamlanabilir.

 
Sizlerde müstakil ev, bahçe, villa veya restaurant tarzı yaşam alanlarına kış bahçesi yaptırmak istiyorsanız sektöründe lider firma olan Monte Carlo Tente’yi ziyaret edebilir, bilgi alabilirsiniz.

 

 
Daha detaylı bilgi için : www.montecarlotente.com.tr