Kılıçdaroğlu’ndan Ayhan Oğan yorumu: AKP Genel Başkanı’nı bekliyorum

Kılıçdaroğlu’ndan Ayhan Oğan yorumu: AKP Genel Başkanı’nı bekliyorum
6 Ağustos 2017 13:48

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Antalya’da ‘yeni bir devlet kurmak isteyen’ AKP’li Ayhan Oğan’ın sözlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanından yorum bekliyorum. Nasıl tepki verecek merak ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da Konayaaltı Belediyesi’nin düzenlediği 20. Yaz Şenlikleri’ne katıldı. Ata sporu olan güreşi yaşatan güreşçilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok ülke gezdiğini ancak bu vatan kadar güzel bir ülke görmediğini ifade etti.

 

 

Kılıçdaroğlu, “Her iklimi yaşıyoruz. Güzel insanları ile cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Antalya’nın Türkiye’de farklı bir önemi var. Antalya dünya için de önemli bir markadır. Bu markayı büyütmek zorundayız. Festival de bu manada yapılıyor. 900’ün üzerinde güreşçi er meydanında yarışacak. Bu er meydanı atalardan bize miras kaldı. Bu er meydanında yiğitler yiğitliklerini sürdüreceklerdir. Dede Korkut destanlarında, Oğuz Türklerinde, Selçuklu’da, Osmanlı’da ve Türkiye’de güreş var. Edirne Kırkpınar güreşlerinde Başpehlivan olan İsmail Balaban’ı ayrıca kutluyorum. Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyetini payidar kılmak için hep birlikte üretip çalışacağız’ demiştir. Atatürk bu sözü ile ülkenin insanlarına güvenini ifade etmiştir” dedi. Atatürk’ün Toroslar’daki Yörüklere ayrıca güvendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Torosların yiğit evlatlarına saygılarımı sunuyorum. Hayat aynı imanla devam ediyor. Yörüklere hep inandık inanmaya da devam edeceğiz. Kalbi vatan sevgisi ile atanlara tekrar saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 
ERDOĞAN’I İŞARET ETTİ

 

 

Öte yandan, konuşmasının ardından Ayhan Oğan’ın “Yeni devlet kuruluyor” açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanından bekliyorum. Nasıl tepki verecek merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

(İHA)