‘Çöpe atılması gereken malzemeleri askerlere veriyoruz’

‘Çöpe atılması gereken malzemeleri askerlere veriyoruz’
20 Haziran 2017 12:38

Manisa’da General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda, binlerce askerin zehirlenmesi ve 1 askerin şehit olmasına neden olan yemek firmasıyla ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

 

 

 

Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete’ye konuşan bir firma çalışanı, askerlerin zehirlenmesiyle ile ilgili bilgi verdi. “Biz de oradan yemek yemiyoruz” diyen çalışan, çöpe atılması gereken malzemelerin tekrar kullanıldığını, askerlerin bu nedenle zehirlendiğini savundu.

 

 

ÇÖPE ATILACAK MALZEMELER KULLANILIYOR

 

 

Firma çalışanı, binlerce askerin zehirlenmesinin en büyük nedenin çöpe atılması gereken malzemelerin tekrar kullanılmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Zehirlenmenin nedeninin tavuğun dışarıda tutulup, soğuk hava deposuna konmamasından kaynaklandığını iddia eden firma çalışanı, pirinç pilavının buzluklara yerleştirilmediğini ve kokan ürünlerin tekrar ısıtılarak askerlere verildiğini ileri sürdü.

 

 

DENETİMDE SORUN VAR

 

 

Denetimde büyük sıkıntıların olduğunu ve gıda tüzüğü noktasında Tarım İl Müdürlüğün denetim yapamadığını söyleyen çalışan, firmanın askeriye içinde olması nedeniyle kontrol görevlilerinin firma içine gelerek denetim yapamadığını ileri sürdü.