CHP’li Turpcu’dan Babacan ve Davutoğlu tepkisi!

CHP’li Turpcu’dan Babacan ve Davutoğlu tepkisi!
26 Mayıs 2020 22:29

Önceki dönem CHP Zonguldak milletvekili Şerafettin Turpcu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na sert sözlerle yüklendi.

 

 

Babacan’ın, gazeteci Cüneyt Özdemir’in programında yaptığı “Ülkenin en önemli sorunlarından biri özgürlük. Bunu oluşturmak da siyasi irade meselesi. Bir parmak şıklatmadır, o kadar. Ve basın… Gazetecilerimiz, köşe yazarlarımız, ‘Arkadaşlar bundan sonra özgürsünüz, evrensel hukuk kuralları içinde istediğinizi yazın, çizin’ diyeceğiz. ‘Biz artık size karışmayacağız’, bu kadar basit. Hemen, sadece düşünce suçu sebebiyle hapiste kim var kim yoksa hemen onların çıkması… Meclis’in birinci günü birinci madde budur. Düşünce suçlularının özgür bırakılması… Bunu görsünler ki başkaları özgür düşünmeye başlasın.” şeklindeki açıklamasını Twitter hesabından paylaşan CHP’li Turpcu şunları kaydetti:

 

 
“Özgürlük için bir parmak çıtlatmak yeter” #Babacan Fetö at koştururken ve “tek adam rejimi”ne kadar Davutoğlu ile sesiniz çıkmadı! 500 myr $ borç ve YİD soygun projelerinde beraberdiniz! Zaman sizin değil, Zaman #cumhuriyet devrimlerinin tamamlanması ve #CHP’nin iktidar zamanı!”