CHP’li Özgündüz’den Çağlayan’a zor soru: Saat mi istersin, piyano mu?

CHP’li Özgündüz’den Çağlayan’a zor soru: Saat mi istersin, piyano mu?
22 Ekim 2014 10:41

CHP’li Özgündüz, kendisine dava açan eski bakan Çağlayan’a, “Tazminat olarak saat mi istersin, piyano mu” diye sordu.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, BirGün’de çıkan röportajından ötürü kendisine tazminat davası açan eski Bakan Zafer Çağlayan’a “Tazminat olarak saat mi piyano mu istersin” diye sordu.

 

 

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak AKP’li eski Bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’la birlikte hakkında Meclis’te Soruşturma Komisyonu kurulan Zafer Çağlayan’ın, toplam 20 bin lira tutarında tazminat davası açtığı CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, mahkemeye savunmasını gönderdi.

 

 

BirGün ve Cumhuriyet gazetelerinde yayımlanan haberler nedeniyle Çağlayan’ın hakkında tazminat davası açtığı Ali Özgündüz savunmasında, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına ilişkin pek çok bilgi ve belgenin internet sitelerinde yazılı ve görsel medyada yayımlanarak alenilik kazandığına dikkati çekti.

 

 

52 MİLYON DOLAR YETMEMİŞ

 

 

Ali Özgündüz, BirGün’e yaptığı açıklamada hakkında düzenlenen fezlekede Zafer Çağlayan’ın toplam 52 milyon dolar tutarında rüşvet almakla suçlandığına dikkati çekerek, şunları söyledi: “ Ben dava konusu röportajımda dosyaya yansımış iddiaları gündeme getirdim. Zafer Çağlayan’ın saat, piyano ve mücevher merakını biliyoruz, iddianameye de yansıdı. Ben de kendisine soruyorum, kazanma ihtimali yok ama eğer bu davayı kazanırsan, tazminat olarak saat mi piyano mu istersin. Mücevher seçeneğini sunamıyorum zira 20 bin liraya onun isteyebileceği bir mücevheri almak mümkün değil.”

 

 

Kaynak: Birgün / Sebahat Karakoyun