CHP’li İnce: Bunlar CHP’yi kayyuma bırakır

CHP’li İnce: Bunlar CHP’yi kayyuma bırakır
23 Kasım 2015 20:22

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Muharrem İnce, Yeni Yüzyıl’a konuştu. “Korku imparatorluğunu yıkmaya geldiklerini söyleyenler kendileri korku imparatorluğu kuruyor. Bunlar devam ederse CHP’yi de kayyuma bırakırlar” dedi.

 

 

 

CHP Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’nun rakiplerinden biri olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 500’ün üzerinde imzanın hazır olduğunu savunarak, “Korku imparatorluğunu yıkmaya geldiklerini söyleyenler şimdi kendileri korku imparatorluğu kuruyor. Bunlar devam ederse CHP’yi de kayyuma bırakırlar” diye konuştu.

 

 

CHP’de mevcut yönetimin resmen çöktüğünü ileri süren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kurultay’da kazanacağından emin. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, kurultay için 500 imzanın hazır olduğunu, kurultayda en az 850 oyu alarak genel başkan seçileceğini ileri sürdü. Muharrem İnce genel başkanlık yarışını, seçim sonuçlarını ve CHP’de yaşanan sıkıntıları Yeni Yiizyıl’a anlattı.

 

 

Kurultay’dan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz, genel başkan seçileceğinize inanıyor musunuz?

 

– Geçen sefer 177 imza toplamıştık. Kurultay’da 415 oy almıştım. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise 944 imza toplamış ve 740 oy almıştı. Yani arada sadece 204 oy fark vardı. 204 kişinin oyu ile genel başkan seçilmişti. Bu, partide nasıl bir anti-demokratik uygulama olduğunu gösterir. Bugün imza sayısı 500’e ulaştı. Mevcut yönetim bugün resmen çökmüştür. Bugün seçim olsun, 850’nin üzerinde bir oyla Genel Başkanlığım kesin. Delegeleri isim isim biliyorum. Hepsi ile bizzat kendim konuştum. Kurultay’da imzalarını Kılıçdaroğlu’na oylarını bana vereceklerini açık açık söylediler.

 

Genel Merkez’den delegelere baskı geliyor mu?

– Delegelere büyük baskı var. Korku imparatorluğunu yıkmaya gelenler, partide yeni bir korku imparatorluğu kurmuşlar. Bugünlerde bir kayyum modası var. CHP yöneticileri sürekli kayyumu eleştiriyorlar. Ancak Türkiye’nin pek çok kentinde bugün CHP kayyum tarafından yönetiliyor. Görevden almalar kayyumlaştı. Partide olağan kurultay 2012’de yapıldı. 2 yıllığına seçilmişlerdi. Bir yıl uzatma hakları var. 18 Temmuz 2015’te bu parti yönetiminin bütün hakları doldu. Korkarım, partiyi de kayyuma düşürecekler.

 

CHP’nin sunduğu vaatler halkta karşılığını bulamadı sanırım. Halk CHP’ye inanmıyor mu?

– Asgari ücrete 1500 lira dedik. TÜSlAD’a gittik, sanayiciye ‘size yük getirmeyeceğiz’ dedik. Sanayici inanmadı. Asgari ücretliye ‘maaşına zam yapacağız’ dedik. Asgari ücretli de bize inanmadı. Yatırımı artıracağız, pastayı büyüteceğiz diyemedik.

 

 

‘Başaramayan çeker gider’

 

Kurultay’dan sonra nasıl bir CHP olacak, kopmalar olur mu?

– Hayır, kopma olmaz. Hepimiz CHP’liyiz. Olağanüstü bir Genel Kurul şöleni olsun. CHP yeniden Türkiye’nin umudu olsun. Kılıçdaroğlu’na muhalif değilim, bir problemim de yok. Ama siyasetin altın kuralı ‘başaramayan gider’, ingiltere’de muhalefetten üç genel başkan 52 dakikada istifa etti. Ben kaybedersem, yüzde 25 kaybeder, Türkiye kaybeder, çocuklarımız kaybeder.

 

‘Gecekonduya gidemedik derdimizi anlatamadık’

 

CHP sahil partisi oldu şeklinde eleştiriler var. Siz CHP’nin sorunlarını çözebilecek misiniz?

– Bu sorunu çözeceğim, söz veriyorum. Formüllerim hazır. CHP büyük bir uzlaşmayı beceremedi. Gecekonduya gidemedik, derdimizi anlatamadık. Kürtlerin kaderi şeyhlerle PKK arasında sıkıştı. Kürtleri üçüncü seçenek olarak CHP’de buluşturacağız. Samimiyet, ezber bozmak, dürüstlük ve evrensel kurallara riayet… işte biz bunları beceremedik. Ecevit 41,2 oy aldı bu ülkede. Bu CHP’nin sınırıdır. 41,2’nin üzerinde oy rekoruna ben ulaşacağım, söz veriyorum. Alamazsam, bırakırım.

 

Genel Başkan olursanız nasıl bir yol izleyeceksiniz? Cumhurbaşkanı’yla uyumlu çalışacak mısınız?

– Öncelikle partimin haklarını kimseye yedirmem. Biz seçimleri alırsak, hükümet kurma görevi bana verilmezse, susmam. Herkese meydanı dar ederim. AK Parti’yi parlementoda yenmek mümkün değil. Yüksek Yargı, Cumhurbaşkanlığı makamı ve medya artık Türkiye’nin önünde birer engel. Geriye bir tek meydanlar kalıyor. Ben Genel Başkan olursam, AK Parti’yi meydanlarda, sokaklarda yeneceğim.

 

 

Kaynak: Sedat Yazıcıoğlu/ Yeni  Yüzyıl