CHP’de 19. Olağanüstü Kurultay mutlak toplanmalıdır!

CHP’de 19. Olağanüstü Kurultay mutlak toplanmalıdır!
13 Eylül 2014 09:00

5-6 Eylül 2014 tarihinde toplanan kurultay umutları umutsuzluğa çevirmiş ve beklentileri karşılayamadan kısır döngü içerisinde tamamlanmıştır.

 

H&H YORUM

 

18. olağanüstü kurultay içinde keşke çok aceleci davranılmamış olsaydı, sadece parti içi yönetim erkini hedefleyen bir hesaplaşma ve yarışma amacına odaklanmamış olsaydı.

 

18. olağanüstü kurultay bu haliyle hem CHP için hem de CHP’liler için zaman ve enerji kaybına neden oldu.

 

Yeni heyecan ve umut yaratmak için,  kapsamlı bir tüzük ve program değişikliği gündemiyle 2015 genel seçimlerinden önce mümkünse 2014 yılı içinde 19. olağanüstü kurultayın toplanması sağlanmalı, seçimlere giderken halkımıza yeni bir umut aşılanmalıdır.

 

Halkın Habercisi olarak  kurultay delegelerinin ve kanaat önderlerinin bu anlamlı ve çok yararlı olacak çalışmayı başlattıklarını, illerinde organize olduklarını duyuyoruz.

 

CHP ve CHP’liler 1980’den bu yana geçen 34 yılda, özellikle son on iki yılda büyük baskılara, haksızlıklara ve saldırılara uğramıştır.

 

Cumhuriyetimizin kuruluş iradesine, kuruluş ilkelerine ve aydınlanma devrimlerine yönelik inkarcı ve yıkıcı faaliyetlere zemin hazırlamak ve kolaylık sağlamak için CHP ve CHP’liler hedef seçilerek etkisizleştirilmek, itibarsızlaştırılmak ve ortadan kaldırılmak istenmiştir.

 

CHP ve CHP’lilerin bu baskılara, saldırılara, bu adaletsizliklere ve bu zulme artık tahammülleri kalmamıştır.

 

CHP ve CHP’lilerin vakit yitirmeden “dayanışmalarını en yüksek düzeye çıkararak, devrimci kimliğiyle hareket ederek, özgüvenlerini tazeleyerek ve yücelterek, siyaset sahnesindeki öncülük görevini yeniden üstlenecekleri yeni bir vizyon ve programla CHP’yi yeniden halkın umudu yapmak, projeleriyle yoksulların, köylülerin, işçilerin, memurların, kimsesizlerin kimsesi olduğunu hissettirmek için ve bu umudu iktidarla taçlandıracak heyecanı örgütlerine sunabilmesi için 19. olağanüstü kurultayın 2014 sonuna kadar toplanacağına ve bu kurultayla  milletimize  artık projelerimizle iktidar olacağını gösterecek kadroların seçileceğine yürekten inanıyoruz.”

 

 

Kapsamlı bir tüzük ve program değişikliği için önerdiğimiz 19. olağünüstü kurultay, CHP ve CHP’liler için etkileyici bir motivasyon ve tazelenerek yüceltilen bir özgüven yaratmasının yanında, özlenen ve beklenen CHP’nin ortaya çıkması nedeniyle toplumumuzun partimize olan inancını ve güvenini yükselterek iktidar yürüyüşünü başlatacaktır.

 

Bu nedenle CHP, 2015 milletvekili genel seçimlerine bu hazırlıkları tamamlamış, tüzük ve program değişiliklerini gerçekleştirmiş olarak girmeli, tüm milletvekili adaylarını üyelerin katılımıyla hakim nezaretinde önseçimle belirlemeli, Genel Merkez, kotasını Avrupa standartlarında olduğu gibi %5’e çekerek iktidar olmayı hedeflemelidir.

 

CHP tabanı 19. olağanüstü kurultayı 2015 seçimlerinden önce, mümkünse 2014 sonuna kadar gerçekleştirebilirse CHP’deki demokratikleşme ve yeniden yapılanma süreci 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi esenliğe çıkararak, demokrasimiz ve demokratik parlamenter sistemimiz için istikrarlı yeni bir dönemin başlatılabilmesini sağlayacaktır.

 

Bu yeni dönem toplumsal barış, uyum ve bütünlük içinde, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıyacak süreci oluşturacaktır.

 

Milletimiz, CHP’den misyonunu yerine getirmesini beklemektedir.

 

CHP milletimizin bu beklentilerini gerçekleştirebilecek enerji ve inanca, kararlılığa ve potansiyele sahiptir.

 

CHP’nin  tüm bu gelişmeleri tamamlayabilmesi için 70’li yıllarda nasıl halkın umudu olduysa yine halka umut vaad edebilmesi için 2015 seçimlerinden önce ve mümkünse 2014 sonuna kadar, CHP’liler dayanışma içerisinde olmalı, demokratik bir tüzük ve programla, yeni projelerle  halkın karşısına çıkacak 19. olağanüstü kurultayı derhal toplamalıdır.