CHP önünde oturma eylemi yapan solcu avukat Vural: Yolun sonu açlık grevi!

CHP önünde oturma eylemi yapan solcu avukat Vural: Yolun sonu açlık grevi!
16 Haziran 2017 10:03

CHP’li Başkan Alper Taşdelen’in işten kovduğunu iddia eden 67 yaşındaki avukat Sedat Vural, 10 gündür CHP önünde süren oturma eylemini “açlık grevi”ne çevirecek

 

 
Aykut Gören’in haberine göre, CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bir önceki Belediye Başkanı Bülent Tanık döneminde belediye şirketinde sözleşmeli avukat olarak işe alınan Sedat Vural’ı geçtiğimiz günlerde işten çıkardı. Tebligatsız olarak işine son verildiğini ifade eden Vural, Taşdelen’le görüşmek istediğini ancak randevu talebine cevap alamadığını kaydetti. Vural bunun üzerine, CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlattı. Genel Merkezden de yanıt alamazsa Vural, açlık grevi başlatmayı planlıyor.

 

 

“GÖRÜŞENE KADAR BURADAYIM”

 

 
Sedat Vural, “Benim işime son verilirken hiçbir gerekçe sunulmadı. Bana söylenen, ‘Başkan sizinle çalışmak istemiyor’ oldu. 15 Nisan’da maaşımı almaya gittiğimde ATM’de para yatmadığını gördüm. Çankaya’nın yaptığı hukuksuzluktur. Mahkemece bu karar iptal edilecektir. Çankaya Belediyesi tarafından yapılan tebligat yoktur. Çankaya yetkisi olmadığı halde hakkımda OHAL uyguladı. Belediye Başkanı Alper Taşdelen’den randevu talep ettim ancak herhangi bir sonuç elde edemeyince oturma eylemi başlattım. Yaşadığım haksızlığı anlatmak için genel merkezden randevu talep ettim. Kılıçdaroğlu ile görüşene kadar burada olacağım”dedi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in toplumcu belediyecilik ilkelerine aykırı davrandığını ifade eden Sedat Vural, “Sosyal demokrat belediyede vicdan yok… İnsanlığa yakışmaz… İşime dönene kadar oturma eylemine devam edeceğim. Alper Taşdelen de disiplin kuruluna verilmezse açlık grevine çevireceğim eylemimi…” ifadelerini kullandı. Hukuk üzerine 4 kitap yazdığını belirten Vural, Çankaya’dan yaklaşık 2 bin TL maaş aldığını ifade etti.

 

 

KADROLU ÇALIŞAN DEĞİL…

 
CHP Genel Merkezi önündeki eylemini 10 gündür sürdüren Sedat Vural’la ilgili açıklama yapan Çankaya Belediyesi, “Sayın Sedat Vural şirketimiz Belde A.Ş.’nin kadrolu çalışanı olmayıp, 26.03.2014 tarihinde şirketimiz ile Hukuki Müşavirlik sözleşmesi imzalamış, iş bu sözleşme süre bitiminde şirketimiz yönetim kurulu kararıyla yenilenmeyerek 25.03.2017 tarih, 02415 yevmiye numaralı ihtarı ile kendisine bildirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

 

unnamed