CHP Eskişehir’de ‘Mücadeleye Devam Ekibi’ de ön seçim istedi!

CHP Eskişehir’de ‘Mücadeleye Devam Ekibi’ de ön seçim istedi!
26 Ekim 2018 10:21

CHP’nin Eskişehir’de önde gelen çok sayıda ismi, CHP Mücadeleye Devam Ekibi olarak bir araya geldi, yerel seçimleri değerlendirdi.

 

 

Can Hacıoğlu / Aydınlık

 

 

Grup adına yapılan açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘Eskişehir’i Biiyükerşen’e teslim ediyorum’ demesine büyük tepki gösterilerek, “Bu şehir zaten 20 yıldır Büyükerşen’e teslim” denildi. Mücadeleye Devam Ekibi CHP Gönüllüleri sözcüsü İlker Özokçu, Eskişehir’de CHP adaylarının önseçimle belirlenmesini istedi.

 
Mücadeleye Devam Ekibi adına açıklamayı okuyan Bilge Karasu, anti demokratik uygulamalara karşı durmak için toplandıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Önümüzdeki yerel seçimler için, tüzük gereği ön seçim yapılması gerekirken. Genel Başkan, yetkisinin dışında, şehrin sorumluluğunu Yılmaz Büyükerşen’e bırakmıştır. Bu şehir belediye yönetimini 20 yıldır zaten Yılmaz Büyükerşen’e teslim etmiştir. Genel başkanımız bu ifadesiyle kişilerin seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldırmaktadır.”

 

 
Karasu, delege seçimlerinden başlayan süreç için “Belediye çalışanlarının, akraba, eş dost ilişkilerinin, zorbalığın ve tehdidin yoğun olarak uygulandığı bir süreçti. Aday olanların adaylıkları bile engellendi. Adaylığı engellenen ilçe başkanlığı seçiminin, başkanı istifa ediyor meclis üyeliğine aday olacağını belirtiyor. Başkanlık ettiği kuruma memur olacağım, diyor. İlçe başkanının meclise aday olması doğru değildir” diye konuştu.

 
ÇIKAR ÇEVRELERİ

 
Karasu şöyle devam etti: “Genel başkanımızın Eskişehir’i son ziyareti parti merkezinde değil, otel salonunda gerçekleştirilmiş, partililere değil, çıkar çevrelerine bunu açıklamışlardır. CHP genel merkezinin 2018/1 numaralı genelgesi parti üyesi olmayanların üyelik ve adaylık müracaatlarının kabulü şu anlama gelmektedir: ‘Siz istediğiniz kadar bu parti için çalışın, biz devşirme adaylarla seçime gideriz, Siz de bize oy vermek zorundasınız’… Bu anlayış bize seçim kaybettirecektir. İttifak yapmak bu partinin yok olması demektir.”

 

 

688ec059668d77ac