‘Bekaroğlu, CHP’yi tanımıyor’

‘Bekaroğlu, CHP’yi tanımıyor’
27 Haziran 2016 09:16

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu tarafından milletvekillerine gönderilen ve “CHP’nin tarihsel misyonunu ret etmesini” isteyen raporuna tepki büyüyor. Bekaroğlu tepkilerden Aydınlık Gazetesi’ne saldırarak kurtulmaya çalışıyor.

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye üye yaptığı, daha sonra ‘kadın kotası’ndan parti yönetimine taşıdığı, arkasından da kontenjandan milletvekili yaptığı Mehmet Bekaroğlu’nun milletvekillerine dağıttığı “Tarihi dönüm noktasında CHP” adlı rapora parti içinden tepkiler devam ediyor. Bekaroğlu tepkiler karşısında bunalınca, rapordaki görüşlerini haberleştiren Aydınlık ile kendisini eleştiren partililere “ağır dille” saldırması dikkat çekti.

 
Bekaroğlu, raporuna parti içinden ve köşe yazarlan tarafından yöneltilen eleştirilere RS FM’de yanıt verdi. Rapordaki görüşlerini eleştirenleri ağır ifadelerle suçlayan Bekaroğlu “Onlar parti tabanından gelmiyor. Çoğu İşçi Partilidir. Beni infaz etmeye kalkanların sosyal demokratlıkla ilgisi yoktur. Beni eleştirenler faşisttir” dedi.

 
‘TABANLA GELDİĞİ MAHZENİ KARIŞTIRIYOR’

 

 

Bekaroğlu’nun bu ifadesine eski CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, Twitter hesabı üzerinden “Taban denen yapıyla kendisinin geldiği mahzeni karıştırmış bu kadın kotasından gelme sayın Mehmet Bekeroğlu” diye yanıt verdi. Bekaroğlu, bunun üzerine “Sizi artık engelliyorum. Ben sadece ırkçılık yapan, nefret söylemi taşıyıcıları ve hakarete edenleri engelliyorum” diyerek engelleme yoluna gitti.

 
‘ASİYE NASIL KURTULUR’ DER GİBİ

 

 

Aydınlık’a konuşan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi İdris Akyüz ise Bekaroğlu’nun raporunu okuduğunu belirterek, “Bekaroğlu’nun CHP’yi tanıdığı kanısında değilim. Hala CHP’yi tespit edebildiği ideolojisinin ne olduğunu, ne anlama geldiğini hala yakalayabilmiş olduğunu düşünmüyorum. Tek parti dönemi ile olumsuzluklarla ilgili tespitleri dünyayı yeniden keşfetmek değil.
‘Asiye nasıl kurtulur’ der gibi CHP nasıl kurtulur diyemezsiniz.” diye konuştu.

 
TELEFON KONUŞMASINI HERKES DUYDU

 

 

Bu arada çok sayıda kişinin de Bekaroğlu’nu telefonla arayarak tepki gösterdiği öğrenildi. Bekaroğlu’nun Meclis koridorlarındaki telefon konuşması da çevredekiler tarafından duyuldu. Bekaroğlu’nun kendisini arayan kişiye, “Ben öyle demedim, Aydınlık gazetesinin uydurması” diye sert ifadeler kullanması dikkat çekti.