Avşa Adası’nda bir gün

Avşa Adası’nda bir gün
2 Ocak 2019 09:14

Yaz mevsimi yaklaşırken bütün yılın yorgunluğunu atabileceğiniz, bol bol dinlenebileceğiniz ve aynı zamanda da eğlenebileceğiniz yerler arayışına girersiniz. İnsanlar çoğunlukla Akdeniz ve ya Ege kıyılarında popüler tatil merkezlerini düşünürler. Ancak bir kesim daha değişik yerler keşfetmek, nispeten daha rahat şartlara sahip bölgelerde tatilini tamamlamak istemektedir.

 

 

Avşa adası da gerek büyük şehirlerden farklı yollar kullanıp bir yolculuk yaparak ulaşılması gerek ise ada hayatındaki rahat yaşam koşulları sebebiyle tercih edilen bir turizm merkezi haline gelmiştir. Peki, avşa adasına ayak bastınız, şimdi neler yapacaksınız? Öncelikle iskele civarındaki komisyonculardan uzak durmanız gerekmektedir, çünkü sizin de zevkle seçim avşa adası konaklama yapabileceğiniz birçok alternatifini onlar size sunar, hatta sizi oraya götürürler. Konaklamak için kendinize ve cebinize uygun pansiyon, motel, apart otel, butik otel ve ya büyük otel seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Adaya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız özellikle yaz aylarında yaşanan yoğunluk nedeniyle isabetli bir karar olacaktır. Yerinize yerleştikten sonra eşsiz manzarasıyla denizi kucaklamak üzere uzun sahil şeridine inebilir ve ince kumun rahatlığını yaşarsınız.

 

Bir şeyler yemek istediğinizde hemen elinizin altında mantı, çiğ börek ve gözleme evleri, kalamar, midye tava ve ya dolma ve balık çeşitleri sunan lokantalar, kumpirciler, kumrucular, kebap ve fırın ürünleri satan dükkânlar size geniş bir yelpaze sunmaktadır. Hem denizi seyredip hem güneşin sıcaklığını hissederek yemek ihtiyacınızı da karşıladıktan sonra yavaş yavaş batan güneşi Değirmenardından izleyebilir, harika fotoğraflarla bir sürü hatıra yakalamış olursunuz. Akşam hareketlenen takı pazarı, barlar sokağında duyacağınız müzik tınıları sizi motive edecektir. Geceye Tanz ve ya Liatris kulüplerinde devam edebilir, şanslıysanız bir konser programına da dahil olabilirsiniz.

 

Güneşin ilk ışıklarına kadar eğlendikten sonra harika bir kahvaltıyı zengin çeşitleriyle ünlü kahvaltı salonlarından birinde yapabilirsiniz. Doğa yürüyüşleri yaparken Büyülübağ şarap fabrikasında adanın kendi şarabı olan Bortaçina’yı tadabilirsiniz. Türkeli sahilinden bir tekne kiralayıp harika koylarını dolaşabilir, plajlarını kullanabilirsiniz.

 

Gün döner ancak Avşa’da yapılacaklar hiç bitmez. Adada doyasıya yaşayacağınız bir tatili tekrarlamayı iple çekeceksiniz.