‘Assange idam edilebilir’

‘Assange idam edilebilir’
1 Haziran 2019 13:38

Londra’daki Southwark Kraliyet Mahkemesi tarafından “kefaletle serbest bırakılma koşullarını ihlal etmekten” suçlu bulunan Assange, 50 hafta hapis cezasına çarptırılmıştı.Londra’da en azılı suçluların tutulduğu Belmarsh cezaevine konulan Assange için uluslararası insan hakları uzmanlarının endişeleri devam ediyor.

 

 

Amerika’nın Sesi’nden Can Kamiloğlu’nun haberine göre, Birleşmiş Milletler İşkenceyle Mücadele Özel Raportörü Nils Melzer, Londra’daki Belmarsh hapishanesinde bulunan Assange’ı ziyaret etti. BM bağımsız insan hakları uzmanı Melzer, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada Asange’ın bir grup demokratik devletin onu şeytanlaştırıldıktan sonra tutuklattığını, ABD’ye iade edilirse de ömür boyu hapis ya da idamla cezalandırılabileceğini öne sürdü.

BM İşkenceyle Mücadele Özel Raportörü Melzer, Assange’ın ABD’ye iade edilmesi halinde çok ciddi insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya kalabileceğini savundu. BM insan hakları uzmanı Melzer, WikiLeaks’in kurucusu Assange’ın birçok ülke tarafından, hakkında yürütülen karalama kampanyaları sonucunda Londra’da tutuklatıldığını ifade etti.